Adana’da sakırga ısıran cevza, bire bir mahiye tedaviyle sağlıklarına kavuştu

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, sakırga ısırması sonucu Katliam Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 14 yaşındaki koşa kız kardeşler, aynı kamer süren tedaviyle hayata tutundu.

Adana Kent Terbiye ve Araştırı Hastanesinden yapılan açıklamaya bakarak, Güzelim Mahallesi’nde hayvancılık fail Galibiyet ve Neslihan Karabulut çiftinin ikiz çocukları Selver Ayşe ve Tenzile, 10 Temmuz’da ateşlendi.

Farklı hastanelerde kişileştirme konulamayan 14 yaşındaki kollar, ailesi eliyle 12 Temmuz’da Site Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Yavru enfeksiyon bölümünde sondaj edilen ve tetkikleri yapılan Selver Ayşe ve Tenzile’nin kan sayımlarının çok düşük, uykuluk enzimlerinin de nakil gerektirecek kadar erdemli olduğu belirlendi.

Doktorların kene ısırmasından şüphelenmesi konusunda ikizlerden alınan çağ örnekleri teste gönderildi, durumu keskin olan Selver Ayşe kilolu bakıma alındı, kardeşinin tedavisi ise serviste yürütüldü.

Testin artı çıkmasıyla KKKA hastalığına yakalandıkları tespit edilen ikizler, 6 ayrı bölümden doktorların uyguladığı aynı ay süren tedavinin peşi sıra sağlıklarına kavuştu.

Taburcu edilen Selver Ayşe ve Tenzile, otama takibi ve taharri amacıyla hastaneye gitmeye devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer sunulan Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, tedaviyi gerçekleştiren ekibi kutladığını belirterek, “Geldiklerinde ümit vermeyen koşa kardeşler, muvaffakiyetli otama süreciyle hayata tutundu. Bu tatlı ikizlerin sağlığına kavuşması hepimizi bahtiyar etti.” ifadesini kullandı.

Bala Enfeksiyon Uzmanı Dr. Merve Tığ Çil bile KKKA’nın ölümcül benzeri hastalık olduğunu kaydederek, “6 sektör koordineli çalışarak, dakika zaman çocukları takip ederek tedavileri büyük ayrımsız özenle sürdürdük. Bundan Sonra gani durumdalar. Tedavileri devam ediyor ve taharri üzere ağır ezgi olarak hastanemize geliyorlar. Ağırbaşlı dönemi atlattılar.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: