Firez ve Turizm Bakanı Ersoy, 4. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde konuştu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 4. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında tıpkı kol etkinliğe katıldı.

Nazır Ersoy, curcuna etkinlikleri üzere Batalhöyük Tepesi’nde hazırlanan alanda, lokal kıyafetler giyerek fıstık bahçesinde hasat gerçekleştirdi. Henüz sonraları şire yapımı için çizme giyerek üzüm ezen Ersoy, cevizli sucuk için hazırlanan ürünleri şireye batırdı.

Kurutmalık patlıcan ve kabağın hazırlandığı alanı gezen Ersoy, tıpkı süre izlediği işlemleri zat üstelik yapmayı denedi.

Icra Vekili Ersoy, gazetecilere, bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen festivali önemsediklerini dile getirdi.

Ülke içindeki seyyah haraketliliğini gen ayla değirmek istediklerine işaret eden Ersoy, ” Türkiye’nin herhangi bir adına ziyaretçi değirmek istiyoruz. Bu anlamda merkezden yaptığımız çalışmalar hangi büyüklüğünde balaban olsa dahi yerelde yapılan organizasyonlar ayrı bir ehemmiyet taşıyor. Bu anlamda yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep’in çokça sayıdaki değerini tescil ettirdiğini, bunun birlikte turizm amacıyla şanlı aynı değer adına öne çıktığını belirten Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gaziantep namına yıpranmamış aynı trend başlattınız. Haddinden Fazla sayıda tescilli ürününüz var. 100 yılda 100 tescilli ürün dediniz. Bu trendin değişik şehirlere yayılmasını istiyoruz. Burada Gaziantep’in ayrıştığı çeşni birlikte var esasta. Tescilli yayın trendi yanında birbirinden lezzetli yemekleriyle da dikkati çekiyor. Ayrıca arkeoloji ve kültürüyle dikkati çekiyor Gaziantep. Gaziantep demincek dahi gastronomi alanında öne çıkıyor. Gastronomi alanında bir nice ürünü ihraç ediyor. Daha Çok dünyaya mahsulat gidiyor. İnşallah bu gestalt çalışmaların 81 ilde artarak yayılması üzere vekillik kendisine destek vermeye devam edeceğiz. Seçkin soy desteği vermeye devam edeceğiz.”

Icra Vekili Ersoy, Türkiye ve mecmu şehirleri amacıyla sakır sakır çalıştıklarını aktararak, yerelde yapılan bu çeşit organizasyonların da işlerini elan dümdüz ağıl getirdiğini kaydetti.

“Organizasyona 70 ülkeden ortaklık oldu”

Gaziantep Büyükşehir Şehremini Fatma Delicesine ise herhangi bir yıl organizasyonun henüz birlikte büyüyerek bitmeme ettiğini söyledi.

Bu yıl organizasyona 70 ülkeden iştirak olduğunu bildiren Atmaca, “Aramızda bu sene 300 oylumlu misafirimiz var. Bunların ortada sanatçıdan mutfak şeflerine kadar birbirinden altın âdem evladı düz alıyor. Bu sene festivalde sürdürülebilir kalkınmayı anne aldık. Bu kapsamda çevreyi himaye ve özgü dönmeyi haddinden fazla önemsiyor ve benimsiyoruz. Bunları başardığımızda henüz zinde tıpkı topluluk birlikte nesir edeceğiz.” diye konuştu.

Nazır Ersoy’a Gaziantep Valisi Davut Gül, DOĞRU Öğür Milletvekilleri Çokluk Bakbak, Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Mualla Mecnunca başka ilgililer eşlik etti.



Share: