Gaziantep ve Malatya’da içtimai hane projesi amacıyla referans yoğunluğu sürüyor

Gaziantep ve Malatya’de, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet Altını tarihinin arz balaban sosyal hane projesi kapsamında vatandaşların bankaların önlerinde oluşturduğu referans yoğunluğu bitmeme ediyor.

E-Büyüklük üzerinden müracaat imkanı olmayan ve erkenden başvuru ayırmak isteyenler evraklarını bırakmak amacıyla erken saatlerde Umum ve Tarım bankaları şubelerine geldi.

İlk periyot bankaların önünde oluşan espas ve kuyruklar başvurunun ikinci gününde üstelik bitmeme ediyor.

Proje kapsamında 10 bin 24 konutun yapılacağı Gaziantep’te referans sırası muntazır 61 yaşındaki Kutsal Aşa, AA muhabirine, familya sahibi kalkışmak istediğini ve müracaat üzere geldiğini söyledi.

Kiracı olduğunu anlatım eden Aşa, “2 çocuğum sakat. Proje üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürname ederiz. Kiracıyız, karı sahibi olabilirsek çok kıvançlı oluruz. Benzeri ev hasretimiz var ve ayrımsız ahit kaynaşmak istiyoruz.” dedi.

Asgari ücretli çalıştığını tamlayan Erol Yılmayan ise detaylı yıllardır konut projeleriyle vatandaşların ocak sahibi olduğunu ama kendisinin başvurularının damarlı sonuçlandığını belirtti.

Kiraların yükselmesiyle zorlandığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Şuna inanıyoruz kim, Cumhurbaşkanımız elinden gelen rastgele şeyi yapıyor ve projeler üzerinde çalışıyor. Piyasalarda birlikte haddinden fazla yükseklik var. Seçkin şeyin iyisini murat ediyoruz. Kısmette varsa tamam yoksa birlikte yapacak tıpkı şeyimiz namevcut. İnşallah aile çıkar. isterim kim herkese ev sahibi olsun çıksın.”

Malatya’bile 2 bin 251 göz yapılacak

2 bin 251 konutun inşa edileceği Malatya’birlikte birlikte su, başvuruların ikinci gününde bitmeme ediyor.

Sabahın er saatlerinde sıraya giren İsmail Özdemir dahi uygulamayı ve şartları çokça beğendiğini vurgulayarak, “Devletimiz banal insanlara güzel tıpkı madde yaptı. Yer, karı verilecek. Kendimi bildim bileli kiradayım. Mutlu olduk.” dedi.

Peyran Reçber ise projenin çok gani olduğunu belirterek, “İnşallah bizim üzere birlikte iyisi evet, inşallah bize birlikte kazanç. Kendimi bildiğimden beri kiracıyım, 6 çocuğum var. Çıkarsa haddinden fazla bahtiyar olacağım.” diyerek konuştu.

Hulusi Karcı üstelik bölük sahibi olmayı istediğini belirterek, projenin aynalı olmasını diledi.

Aziz Bayduz ise Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürname ederek, “Dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürname ediyorum. İnsanlar kira öder kabil aile sahibi olacak. İnşallah bana bile menfaat.” ifadesini kullandı.



Share: