7 yaşındaki çocuk camiyi ateşe verdi, müezzinin dikkati camiyi yanmaktan kurtardı

– 7 yaşındaki yavru camiyi ateşe verdi, müezzinin dikkati camiyi yanmaktan kurtardı

KASTAMONU – Kastamonu’da İsmailbey Külliyesi içerisinde kâin tarihi İsmailbey Camisi, 7 yaşlarında ecnebi uyruklu bire bir bala marifetiyle ateşe verildi. Ateş, cami müezzini, mortocu ve cemaat sebebiyle büyümeden söndürüldü.

Olay, Kastamonu İsmailbey Mahallesi’ndeki İsmailbey Külliyesi içerisinde mevcut İsmailbey Camiinde meydana geldi .Edinilen bilgiye göre, namaz geçirmek amacıyla camiye gelen 7 yaşındaki Irak uyruklu çocuk, cemaatin camiden ayrılması üzerine elindeki kibriti yakarak kadın bölümüne attı. Camideki kıyafetlerin tutuşmasıyla camide cuşiş bundan sonra. Olaydan kestirmece 10 an bilahare camiye gelen cami imamı ve ezancı, yangını fark etti. İmam ve ezancı kovalarla yangına müdahale etti. Coşkunluk sırasında tutuşan halı üstelik ezancı ve imam tarafından dışarıya çıkartıldı. Ciddi tütün cihetiyle caminin duvarları, eş bölümü methal kapısı ve bazı bölümler kötülük gördü.

Yangının arkası sıra Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Evkaf Kesim Müdürü Erdal Pınar camide incelemelerde bulundu. İncelemelerin arkası sıra açıklamalarda kâin İsmailbey Camisi İmam Hatibi Abdullah Arık, “Güzeşte akşam ezanı saat 16.50 sıralarında hoşur benzeri yavru camiye geliyor. Kamera kayıtlarından görüldüğü kadarıyla tıpkısı insan namaz kılıyor. O tam de çocuk merdivenlerde oturuyor. Koca salat kılıp gidince çocuk, yerinden kalkıp kadınlar girişinde elinde araklama kadar ayrımsız şeyi yakıyor. Kadınların namaz kılarken başörtü ve eteklerini koyduğu plastik bire bir komodin vardı. Onları tutuşturup yakıyor ve kaçıyor. Aradan 10 dakika sonra ezancı eş camiye geliyor. Aceleten yangına intihal ile engelleme ediyor. Araklama ile yangını söndürüyor. Müezzinin lahzada peşi sıra 2 dakika sonra ben geliyorum camiye. Tezelden dışarıdan cemaati üstelik çağırdım. Buradaki halıyı toplayıp üzerini kapatarak caminin dışarısına çıkarttık. Arkası Sıra polisi aradım. Polisler üstelik geldi, incelemelerde bulundu. Yangını çıkaran çocuğu birlikte bulmuşlar. Plastiğin verdiği tütün cihetiyle camimiz biraz dumandan etkilendi. 1 metrekare civarında tıpkı halımız yandı. Allah’a kaba olsun yoz tıpkı hasar ile yangını atlatmış olduk” dedi.

Share: