7 saatlik defa 2 saate iniyor! Dev projede kurdeleyi Erdoğan kesecek…

Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri arasında yapılacak Yerköy-Kayseri efdal standartlı demir yolu, tamamlandığında Ankara-Sivas Efdal Çabuk Demir Hat ile bütünleşmiş olacak. Koşa hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattın devreye girmesiyle bulunan konvansiyonel çipo yoluyla 7 saat olan Ankara-Kayseri muvasala süresi 2 saate inecek.

3,515 KİLOMETRELİK HIZLI ŞIMENDIFER HATTI YOLDA

2003-2020 döneminde yılda averaj 134 kilometre kalkmak üzere hep 2 bin 149 kilometre demir hat yapıldı. Nezaret yoluyla başlatılan demir hat seferberliğiyle 91 bin 194 kilometre konvansiyonel anne form, 1213 kilometre çabuk tren hattı tevessül etmek için bütün 12 bin 803 kilometre olan mevcut demir yolu ağına melfuf adına 357 kilometre konvansiyonel anne suret, 3 bin 515 kilometre aceleci şimendifer hattı çalışmaları devam ediyor, 6 bin 682 kilometre hassaten ise araştırma–proje çalışmaları yapılıyor.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPACAK

Ankara-Yerköy-Kayseri Acul Katar Hattı’nın temeli bugün atılacak. Eriştirme ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye, 142 kilometre uzunluğundaki hattın esas atma törenine, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan ile Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu katılacak.

ANASAYFAYA ANDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Share: