Akıbet dakika: Binlerce can kıygın olmuştu! Asgari sevap zammı ve EYT derken sırada onlar var

Mücahede Bakanlığının aynı numaralı gündem maddesi olan EYT karşı son zaman haberleri gelmeye bitmeme ediyor. EYT ile ilişkin tekmil düzenlemelerin sunu geç Karı ayında bitmesi ve meclise gelmesi bekleniyor. Henüz ahir detayları birlikte Cumhur Reisi Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor. Staj mağdurları dahi harekete geçti.

EYT İLE BİRLİKTE ONLAR ÜSTELIK BEKLENTİ İÇİNE GİRDİ

Ortaöğretim ve üniversite yıllarında staj yapanlar birlikte EYT ile ilgili beklenti içine girdi. Icra Vekili Bilgin’in açıklamaları cümbüş yaratırken lise ve darülfünun yıllarında staj yapanlardan dahi çağrı geldi. Sayıları binleri bulan bu kişiler borçlanma imkanı murat ediyor.

STAJ MAĞDURLARI ‘BORÇLANMA İMKANI’ İSTİYOR!

Staj, çıraklık sürelerinin birlikte sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini talip staj mağdurları bu sayede EYT ile gelişigüzel zor olmanın yolunu arıyor. Ortaöğretim ve üniversite döneminde yapılan stajlarda bodur vadeli sigorta primleri ödeniyor. Staj döneminde kişilerin zor olmasını sağlayıcı mufassal vadeli sigorta kollarına prim yatırılmıyor. Binlerce sevimli da stajın dahi sigorta başlangıcı yerine akseptans edilmesini irade ediyor.

ANASAYFAYA KAÇMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Share: