Başbuğ Büyükkılıç 2 kamyon arkalama tırını Adıyaman’a uğurladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Nakız Kompleksi’nden yer sarsıntısı bölgesi Adıyaman’a harcanmak amacıyla sebze ve meyvelerin vadi aldığı 2 arkalama kamyonunu bölgeye uğurladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi’ni ziyaret etti. Büyükkılıç, Çözme Kompleksi’ndeki esnafları birlikte biricik tek ülfet ederek, esnaflara çoğalan kazançlar diledi. Komutan Büyükkılıç’a, Genel Yazman Hüseyin Beyhan, Kayseri Göveri Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Burhanettin Enerjik ile kat başkanları haremlik etti.

Zelzele bölgesi Adıyaman’a tüketilmek üzere hazırlanan göveri ve meyveleri arkalama kamyonlarına haiz Komutan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Gururumuz olan hayırhah Kayserili hemşehrilerimize teşekkürname ederken şuanda nakız esnafımızın yanındayız. Zaman Cenabıhak razı olsun, onların yaptığı çalışmayı gelişigüzel değerlendiriyor ve paylaşıyoruz. Altın esnaflarımızın bulunduğu ortamda Ramazan’larını tebrik ediyoruz. Afiyet, aynalı, rahat Ramazanlar istek ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin zelzele ve baskın bölgelerine yardımlarını sürdürdüğünü tabir ederek, şunları söyledi:

“6 Şubat’ta olan hareket ve sonrasında da baskın felaketleri nedeniyle hem zelzele hem sel açısından mağdur olan bölgelerimize bindi olma çalışmalarını Kayseri’miz sürdürüyor. Hemşehrilerimize minnettarlık duyuyor, teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Cenabıhak helalinden eli nimetli nevale versin diyerek dua ve temennide bulunuyoruz. Memat edenlere Tanrı’tan rahmet diliyoruz ayrımsız sefer elan. Yaralılara üstelik ivedi şifalar arzu ediyoruz. Kayseri bahsettiğimiz bölgelere adeta imkanlarını öğün etti ve yağdı. Seçkin birinden Allah razı olsun diyor, minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Böyle aynı şehrin hizmetkarı gelmek, hakeza bire bir şehirde süregelmek hakikaten moralimizi dahi yükseltiyor. Tığ birlikte dostlarımıza yakarış ediyoruz.”

Kayseri Sebze Semere Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Burhanettin Çevik ise Başbuğ Büyükkılıç’a teşekkürname ederek, “Değerli başkanıma teşekkür ederim, bize böyle bir faydalı için dil olduğu amacıyla. Tamamen etle tırnak gibiyiz. Bugün ülkemizin doğusunda batısında hepimiz birbirimize omuz vererek, oradaki depremzede kardeşlerimize elimizden mevrut değme tür desteği vermeye, başkanımız yardımıyla devam ediyoruz. Ölenlere Tanrı’tan yağmur dileriz, yaralılara acil şifalar” ifadelerini kullandı.

Daha sonradan Büyükkılıç, Kayseri Hali’nden 2 kamyon yardım tırını hareket bölgesi Adıyaman’a uğurladı. – KAYSERİ

Share: