YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: “Lehçe kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destekler arttıkça Türkiye’de bölgeler arası…

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: “Bölgesel kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destekler arttıkça Türkiye’de bölgeler arası kazançlı müsavatsızlık tehlikeli aynı şekilde kapanacak”

KASTAMONU – Yükseköğretim Müesses Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “İnanıyoruz kim bölgesel kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destekler arttıkça Türkiye’dahi bölgeler arası konuşu eşitsizliğin daha dahi çetin ayrımsız şekilde kapanacağı, bölgeler arası göreli benzeri yakınlaşmanın, hesaplı tıpkısı yakınlaşmanın ortaya çıkacağın anlaşılmaktadır” dedi.

Kastamonu Üniversitesi’nin familya sahipliğinde, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Garaz Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya Yükseköğretim Müesses Başkanı Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile ihtisaslaşma alanında canlılık gösteren 22 üniversitenin rektörleri, STK ve ilişik gurur temsilcileri katıldı. Toplantıda ihtisaslaşma alanında canlılık gösteren 22 üniversitenin rektörleri, tek tek meze alarak benzeri yıl süresince yürüttükleri icraat hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıda ayrıca Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Tutma Kurumu Başkanı Dr. Muhammed Nezir aracılığıyla sokum eşliğinde kurumun çalışmaları ve sunulan destekler karşı katılımcılara vukuf verildi.

“İhtisas üniversitelerimiz çıktı ilgilendiren kalp sahalarında patent alabilecek düzeye mevrut olduğunu sevinerek görmüş bulunuyoruz”

İhtisaslaşma alanında canlılık tay tay arabası 22 üniversitenin rektörleriyle yıllık istimara toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bundan 6-7 yıl önceki birinci grupta başlayan his üniversitelerimiz daha çok ilişkin önsezi sahalarında nişancı alabilecek düzeye gelmiş olduğunu sevinerek görmüş bulunuyoruz. Bunun yanı sıra esasen bölgesel kalkınmayı hedefleyen projelerine Türkiye dışında Avrupa’dan proje desteği bulmuş olmaları, bu programımızın amacında gittiğini gösteren benzeri sair büyük mütehavvil ve bel namına değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Bunun yanında Yükseköğretim Kurulu yoluyla sunulan proje destekleriyle gelişigüzel artık ticarileşme noktasına varan mahalli yeni işaret ve tasarımlarında mutluluk ekonomisine ağır sıklet bire bir yardım sağlayacağı bu toplantımız neticesinde ortaya hamiş bulunuyor. İnanıyoruz kim bölgesel kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destekler arttıkça Türkiye’bile bölgeler arası soylu erki eşitsizliğin elan de ağırbaşlı bir şekilde kapanacağı, bölgeler arası rölatif ayrımsız yakınlaşmanın, iktisadi tıpkısı yakınlaşmanın ortaya çıkacağın anlaşılmaktadır” dedi.

“Türkiye ekonomisinin geleceğine kısık katkılar vermekledir”

Bakanlıkların yahut ait kuruluşların evcil mahalli düzeyde yaptıkları tedbirlerin Türkiye ekonomisinin geleceğine tehlikeli katkılar verdiğini tamlayan Prof. Dr. Özvar, “Buradan anladığımız kadarıyla üniversitelerimizin yaptığı projelerden anladığımız kadarıyla bölgesel kalkınma hedeflerine varabilmenin yer majör kurumsal araçların başında yahut müesseselerin başında üniversiteler gelmektedir. Bakanlıkların yahut ilgilendiren kuruluşların evcil mahalli düzeyde yaptıkları özellikle teşvik oluşmak için ortaya koyduğu tedbirler tek kararsızlık yok kim Türkiye ekonomisinin geleceğine ağır sıklet katkılar vermekledir. Özel sektörle alay malay kamu kesimi birlikte bu bakımdan şanlı mesafeler bitirme etmiştir. Icap özel sektör lazım kamu sektörünün lehçe kalkınmaya yaptığı hizmetlerinin birlikte üniversitelerin bu iki sektörün ihtiyaç duyduğu beceri eleman kalifiye personel ve ilmî araştırma gibi kalkınmanın sunu muktezi unsurlarını ve girdilerini sunmak itibarıyla vazgeçilmez benzeri yerinin olduğu bu toplantıda tıpkı posta daha ortaya balkon bulunuyor” diye niteleyerek konuştu.

“Gayretlerimizi arttırarak bitmeme ettiriyoruz”

Üniversitelerin ortaya koyduğu performansın elan dolgunca noktalara geleceğine inandığını aktaran YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir ile tıpkı darülfünun yapmak aracılığıyla hoppadak Türkiye’bile ateş parçası insanların yetişek öğretimine değil, arz beş altı onlar büyüklüğünde bölgenin kazançlı ve içtimai gelişmesine bile katkı sağlayacağı vizyonunun hayata geçmeye başladığı mutlulukla gözlemliyoruz. bu haysiyetle hep üniversitelerimize teşekkür etmek isterim. İnşallah Yükseköğretim Müesses, üniversitelerimizin göstermiş olduğu himmet ve çabalara mutlak eskiden olduğu üzere bugün üstelik ve gelecekte birlikte destek vermeye devam edeceğimiz üniversitelerimizle birlikte Türkiye’nin geleceğinin inşasında, gerek yükseköğretim gerekse Ar-Ge bakımından yardım vermeye devam edeceğine inanıyoruz. Bu konuda gayretlerimizi artırarak bitmeme edeceğimizi ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özvar, konuşmasının sonunda Kastamonu Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a hazırlanan izlence ve sülale sahiplikleri amacıyla teşekkürname etti.

Share: