Yıllarca terörle mezkûr ilçenin futbol takımı 20 sene sonraları ayak topu sahasına kavuştu

– Yıllarca terörle mezkûr ilçenin futbol takımı 20 yıl sonraları futbol sahasına kavuştu

BATMAN – Batman’dahi konumu bakımından yıllarca sık sık yaşanan yıldırı olaylarıyla mezkûr ve sahaları olmadığı üzere mektep çocuğu ligdeki birlik maçlarını deplasmanda ayartmak zorunda mütezayit Sason spor takımı, 20 yıl sonraları sahaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Sason’a sınırlanmış Dereköy’de yapımı tamamlanan bütün kapasiteli bireşimli çim yüzeyli futbol sahasına kavuşmanın sevincini yaşayan Batman 2. Toy Liginde heyetiyle koşturan Sason Bilgisizlik Spor takımı, yıpranmamış sahalarındaki evvel maçını ilçede terörün bitirilmesinde öncü olan güvenlik karye korucularıyla yaparak sevinçlerini paylaştı.

“20 yıldır futbolun içindeyim, ilk kez özlük ilçemde sahaya çıkacağım”

Batman 2. Dünkü Ligi’nde külliyen koşturan Sason Deneyimsizlik Spor takımında senelerce futbolcu olarak oynayan ve deminden topluluk antrenörlüğünü fail Cihan Atalay, 20 sene bilahare özlük seyircilerinin önünde ilk kez ayak topu oynayacakları için bahtiyar olduklarını söyledi. Atalay, “Ego 20 yıldır bu futbolun içindeyim. Hiç sahamız yoktu. Bütün maçlarımızı Batman hat ve başka ilçelerde iğfal etmek zorunda kaldık. Mereto Dağı eteklerinde bu sahanın yapılmasıyla gençlerimiz henüz dolgunca futbol oynayacaktır. Batman’dahi oynadığımız kül maçları kazandık. Bu yıl zat sahamızda idman imkanı bulduğumuz üzere on paralık çökmüş almadık. İlk yol kendi seyircilerimizin uğrunda karşılaşma yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sahayı yapan, bu heyecanı yaşatan Cumhurbaşkanımıza, Spor bakanımıza ve kaza kaymakamımıza çok teşekkürname ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu meydan sebebiyle bu sene bökelik hedefliyoruz”

Batman’dahi yıllarca ayak topu oynadıktan sonradan ilk kez öz ilçesinde külliyen oynamanın heyecanını yaşadığını tamlayan Sason Toyluk Spor takımı futbolcularından Mehmet Münevver, “Yıllardır ayak topu oynuyorum. beden terbiyesi öğretmeniyim. İlçemize bu ayak topu sahası kazandırıldı. Daim deplasmanda oynuyorduk. Bu, bizleri psikolojik yerine da etkiliyordu. Çıktı zat seyircilerimizin önünde futbol oynamanın keyfini yaşayacağız. Bu yıl böke olmayı hedefliyoruz” dedi.

Share: