“Turistik Maşrık Ekspresi” Kars’tan önceki seferine uğurlandı

Türkiye Cumhuriyeti Izzet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık ATLATMAK eliyle Ankara- Kars hattında hizmete sunulan Turistik Gün Doğusu Ekspresi Kars yönünden geçmiş seferine uğurlandı.

Mevcut Şarki Ekspresi’ne artan yolcu talebinin karşılanması, henüz ferah hizmet sunulması ve çöz turizmin artırılmasına müteveccih namına Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanlığı ile Ekin ve Turizm Bakanlığının kuma çalışması sonucu 29 Mayıs 2019’da hizmete sunulan Turistik Doğu Ekspresi rabıta görüyor.

Yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan Turistik Maşrık Ekspresi, mezhep olarak Ankara-Kars hattında muhteşem tarihi ve kültürel şehirlerin birlikte görülmesine imkân sağlıyor.

Bu sene Turistik Şarki Ekspresi, Ankara’dan 12 Antrakt 2022-20 Mart 2023, Kars’tan 14 Antrakt 2022- 22 Mart 2023 tarihleri beyninde işleyecek. Ekspres Ankara’dan pazartesi, çarşamba, cuma, Kars’tan çarşamba, cuma namazı ve ahzüita günleri debi edecek. 1300 kilometrelik Ankara-Kars parkuru 31 saatte, Kars-Ankara parkuru 30 saatte tamamlanıyor.

Kars Tren Garı’ndan zaman yolcularını kayran Turistik Gün Doğusu Ekspresi, saat 22.20’birlikte Kars’tan Ankara’ya debi etti.

Tur rehberi Oğuz İnan, yıllardır Kars’a geldiklerini anlatım ederek, “Şark Ekspresi turizm açısından Kars’a zindelik kattı. Bunu yanına konulan Turistik Maşrık Ekspresi birlikte yataklı ihtiyacını ziyadesiyle karşılıyor. Hem misafirlerimiz hem biz hem birlikte Kars’a gelen turistler bundan haddinden fazla kıvançlı, şimdi rahat abat gideceğiz, Erzincan ve Sivas’ı müşahede şansımız olacak katar yolculuğunun keyfini yaşayacağız.” dedi.

Share: