Tosya Belediyesi 52 iştirakçi üzere 2023 yılı şişko hareket sözleşmesini imzaladı

Tosya Belediyesi’nde çalışan 52 işçinin 2023 yılına ilgili dolgun iş sözleşmesi imzalandı.

Tosya Belediye Başkanlığı ile Uray-İş Sendikası ortada 2023 yılını içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şehremaneti Başkanlığı makamında yapılan şişman iş sözleşmesine Tosya Şehremini Yanardağ Kavaklıgil, Uray-İş Sendikası Kastamonu Bölüm Başkanı Mustafa Akbaş, Şehremaneti-İş Sendikası Tosya Temsilcisi Halim Cömert ve sendika temsilcileri katıldı.

Belediye-İş Sendikası yetkilileri sözleşmenin imzalanmasından bilahare yapılan açıklamada, “2023 yılını içeren ve şehremaneti bünyemizde mevcut 52 işçinin toplu iş sözleşmeleri ile ait çıkan yüzde oranında bindirim artışı bizi bahtiyar etmiştir. Bu sözleşmeyi imzalarken belediyemizin tıngır el altında mevcut imkanları dahilinde, günün şartlarını dikkate alarak hem iştirakçi arkadaşlarımızı hem da belediyemizi fikren görüşmeler yaptık. Sâdır sonucun tamlık çalışanlara güzel olmasını dilek ediyoruz. Uray Başkanımız Yanardağ Kavaklıgil’in emeğe karşı göstermiş olduğu mebzul niyetine tükenmez minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Tosya Belediye Reisi Yanardağ Kavaklıgil ise yaptığı değerlendirmede, “Uray-İş Sendikası ile Belediyemiz arasında imzalanan toplu gelişim sözleşmesinin etkin ve emek sarfeden kızıl personelime kırnak olmasını dilerken, Belediyemiz bünyesinde etkin işçilerin doğruluk ve hukukunu, iş şartlarını, ekonomik ve içtimai haklarını esermek sorumluluğu bilincindeyiz. Tekrardan her iki tarafa iyi olsun” ifadelerine düzlük verdi. – KASTAMONU

Share: