Suriye’ye 27 tırlık arkalama konvoyu

Hayat Yolu Derneği ve Gift of the Givers Vakfı marifetiyle Suriye’nin İdlib ve Cerablus bölgelerine gönderilecek olan insanca arkalama konvoyunun gönderi töreni 9 Kasım tarihinde gerçekleşti. 27 tırdan oluşan İhsan Konvoyu Gaziantep’ten Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.

Merasim evvel adına Gaziantep AFAD Müdürü Arif Mencik’in konuşmasıyla başladı. Mencik, “Kesim şartlarını yakından tanıyan biri olarak özellikle belirtmeliyim kim, besin kolileri, hıfzıssıhha kitleri, yakacak, dallar ve yetişkinler amacıyla kıyafetler kadar ana ihtiyaçlar, Hayat Yolu Derneği ve Gift of the Givers Vakfı yoluyla realizasyon edilmiştir. Sahn Yolu Derneği’nin bölgedeki faaliyetleri bizim üzere iri ehemmiyet taşıyor. Hanay Yolu Derneği yöneticilerine, çalışanlarına ve bağışçılarına teşekkürname ediyorum” dedi.

Ardından Gift of the Givers Vakfı Müdürü İmtiyaz İsmail konuşmasını gerçekleştirdi. İmtiyaz İsmail sözlerini, “Bugün vakfımız marifetiyle sizlerin şahitliğinde Suriye’ye besin kolileri, hijyen kolileri, soba, kömür, yatak, halı, battaniye ve elan birçok anne dirim gereksinimlerini göndereceğiz. Bununla beraber İdlib’in Fua bölgesinde Avlu Yolu Derneği ile iş birliği içre inşasına devam ettiğimiz 200 evi ferda Suriyeli ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz” diye tamamladı.

Avlu Yolu Derneği Müdürü Dr. Buyruk Turanşah ise “Afrika Kıtası dünyanın, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan tıpkısı bölgesi adına bilinir. Ancak Gift of the Givers Vakfı’ndan mevrut bu yardımlar, bize bu malumatın doğru olmadığını aksine vakfın bizim aracılığımızla Suriye, Filistin, Lübnan ve dünyanın ayrıksı ülkelerindeki mazlumlara bindi ve arkalama uydurmak üzere katkıda bulunduğunu göstermiştir” dedi. Merasim, Suriye’ye gezmek için yola çıkacak 27 tırdan oluşan İhsan Konvoyunun uğurlanmasıyla sona erdi. – GAZİANTEP

Share: