Spor dünyasından yer sarsıntısı sonrası başsağlığı mesajları

Spor dünyasından birçok kişioğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili ve Suriye’yi etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler amacıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, futbol dünyasından Muhammed Salah, Riyad Mahrez, Sakil Leite, Didier Drogba, Anderson Talisca, Lukas Podolski, Nicolo Zaniolo, Marcao, Felipe Melo, Alex de Souza, Robin van Persie, Hakan Çalhanoğlu, Merih Demiral, Amerikan Basket Ligi’nden (NBA) milli oyuncular Furkan Korkmaz, Mücahit Şengün, Oğlak Osman ve Ömer Faruk Yurtseven gibi esame, deprem nedeniyle toplumsal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Büyük Britanyalı çoban Hamilton, “Düşüncelerim Türkiye, Suriye ve bu trajediden etkilenen bölgelerdeki insanlarla alay malay. Kesinlikle kalpgâh parçalayıcı.” ifadesini kullandı.

Liverpool’un Mısırlı futbolcusu Düzelme, “Suriye ve Türkiye’den korkunç haberler geliyor. Hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara onma diliyorum.” yorumunu yaptı.

Manchester City’nin Cezayirli futbolcusu Mahrez, Türk bayrağı paylaşarak dualarıyla afetzedelerin birlikte olduğunu belirtti.

Eski Brezilyalı futbolcu Karanlık, “Türkiye ve Suriye’den kahir haberler geliyor. Kalbim ve düşüncelerim, depremden etkilenenlerle gelişigüzel. Yardım çalışmalarına katılan herkes için yakarış ediyorum.” şeklinde paylaşım yaptı.

Bir dolaşma Galatasaray’birlikte gestalt giyen çarkıt Fildişi Rengi Sahilli topçu Drogba, “Kalbim, düşüncelerim ve dualarım hep Türk halkıyla gelişigüzel.” mesajını paylaştı.

Beşiktaş’ın bozuk Brezilyalı futbolcusu Talisca, “Dualarım, bu nazik devlet Türkiye ve Suriye için. Allah sizin yanınızda.” paylaşımında bulundu.

Antalyaspor ve Galatasaray’ın eski Alman oyuncusu Podolski, “Eski olsun Türkiye. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tam yaralılara müstacel şifalar diliyorum. Kalbim sizinle.” şeklinde düşünüm belirtti.

Transferi üzerine ismi Galatasaray ile mezkûr İtalyan Zaniolo ve sarı-kırmızılıların eski Brezilyalı futbolcusu Marcao, yaptıkları paylaşımla Türk halkının yanında olduklarını ifade etti.

Galatasaray’ın bozuk Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, paylaştığı videoda “Esbak olsun ikinci vatanım, kalbim. Dualarım sizinle.” diye niteleyerek konuştu.

Fenerbahçe’nin eski Brezilyalı oyuncusu Alex da Souza, “Eski olsun Türkiye. Yaşanan zelzele dolayısıyla ortaya çıkan cümle acıyı sizinle paylaşıyor, son edenlere başsağlığı diliyor, yaralılara ivedi şifalar diliyorum.” paylaşımında bulundu.

Sarı-lacivertlilerin bozuk Hollandalı forveti Van Persie, yaptığı paylaşımda “Türkiye’deki yıkmacı depremden etkilenen herkese başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralanan eksiksiz insanlar üzere ivedili şifalar diliyorum.” ifadelerine vadi verdi.

Inter’dahi forma giyen milli futbolcu Kağan Çalhanoğlu, “Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve bir nice ilimizde hissedilen depremde ölüm edenlere rahmet, yaralılara ivedi şifalar diliyorum. Bu ızdırap günleri yer az kayıp ve hasarla atlatmamızı kâm ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” sözlerini paylaştı.

Atalanta’bile görev fail milli aktör Mars Demiral, “Ülkemin insanlarını bu halde koparmak, acılarına tanıklık etmek içimi yakıyor. Allah yardımcıları olsun. Bilcümle birlikte bunun üstelik üstesinden geleceğiz inşallah.” mesajını yayımladı.

Philadelphia 76ers’ta oynayan Furkan Korkmaz, “Çokça üzgünüm haddinden fazla. Gelen dokunaklı haberler yüreğimizi dağlıyor, canımız acıyor. Kalbim sunturlu ülkemle bu arada.” paylaşımıyla desteğini iletti.

Houston Rockets’ta fariza düzlük Derviş Şengün, “Çokça balaban geçmiş olsun. Milletimizin başı salim olsun.” ifadesini paylaştı.

Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, “Önceki olsun Türkiye. Dualarımız depremden etkilenen cemi vatandaşlarımızla.” mesajını gönderdi.

Miami Heat oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven ise “Esbak olsun Türkiye. Dualarımız, etkilenen vatandaşlarımız ve yakınlarıyla. Taşkın kırıcı ve duygusal yakıcı. Allah insanımıza çıdam, yoğun ve güç versin. Aklım, kalbim, ruhum fena hâlde vatanımla.” ifadelerini kullandı.

Share: