Şanlıurfa ve Adıyaman’dan gelen görüntüler dominant felaketinin boyutunu gözler önüne serdi

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin yıkıma hastalık olduğu Şanlıurfa ve Adıyaman’ı bu yol üstelik boğanak yağış vurdu. Güzeşte geceden beri deli dolu olan yağış sonrası iki kenti üstelik sel aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki sağlam yağışların bu akşam ezanı geç saatlere büyüklüğünde faal olacağını bildirdi.

CAN KAYIPLARI VAR

Yaşanan felakette can kayıpları yaşandı. İçişleri Bakanı Soylu, bölgede enerjik olan başat zımnında Şanlıurfa’da 12, Adıyaman’da 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

“KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR”

Aristokrat, “Bölgede incelemelerde kâin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bakanlarımız gelip bölgede kıymetlendirme yaptı. Burada 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu anda 3 ihbar var. Umum değerlendiremediğimiz ve çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz. Bütün 3 yerde arama istirdat devam ediyor. Adıyaman’da 2 Şanlıurfa’da 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımız ile taharri çalışmaları bitmeme ediyor.” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER SELİN ETKİSİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Öte yandan bölgeden gelen görüntüler selin etkisini gözler önüne serdi. İşte iki şehirde yaşanan yeğin felaketine ait görüntüler;

Share: