Safranbolu’da çocuk kademe hizmete açıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde benzeri hayırhah tarafından annesi adına yaptırılan ve Safranbolu Belediyesine hibe edilen Ruz Bala Kademe bakım vermeye başladı.

Safranbolu Belediye Reisi Elif Köse, yavru bakımevinin alanında ehlihibre kadrosu ile ilçeye yakıştığını söyledi. Köse, “Lazım sınıfları, lazım mutfağı ve yemekhanesi gerekse öğretmenlerimizin ve ayrıksı personelimizin çocuklarımıza yaklaşımı ile ailelere bile yürek verdiğini görüyoruz” dedi.

Eğitimin özellikle bu günlerde bildirme kebir unsurlardan biri olduğunun altını çizen Elif Köse, bu çağda seçkin şeyin vukuf konusunda oturmuş olduğunu vurgulayarak, hasis yaşta öğrenmenin önemine değindi. Köse, “Eğitimde kreşlerin yüce rolü var. amma velakin yaşamımızın yer koca unsurlarından bir tanesi olan kadınların aksiyon yaşamına katılabilmesini bir ölçüde kreşler yoluyla da sağlamış oluyoruz. Gene sayısal teknolojinin yaşamımıza bilcümle şiddetiyle girdiği ayrımsız dönemde, çocuklarımızın çıktı sosyalleşmesi geçişsiz. Küçücük benzeri yavru eline telefonu alıyor odasından çıkmıyor, kimseyle ilişki kurmuyor. İşte kreşler bu anlamda bizim üzere son adım heybetli” diye niteleyerek konuştu. – KARABÜK

Share: