Orman ve Akarsu İşleri geçmiş bakanlarından Prof. Dr. Eroğlu, BARÜ’den övgüyle bahsetti

Bartın Üniversitesini (BARÜ) musahabe eden Orman ve Su İşleri esbak bakanlarından Prof. Dr. Veysel Eroğlu, darülfünun bünyesinde yapılan lehçe kalkınma odaklı çalışmalardan övgüyle bahsetti.

Orman ve Su İşleri önceki bakanlarından Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bire bir paradigma ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Bartın’de, Bartın Üniversitesini (BARÜ) ziyaret etti. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Ayrıntılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik ve Genel Yazman Doç. Dr. Said Ceyhan eliyle karşılanan Eroğlu’na BARÜ’deki icraat hakkında bilgiler verildi.

BARÜ’nün umum bileşenleriyle alay malay hep henüz iyisi amacıyla balaban gayretler gösterdiğini kaydeden Rektör Etraflı, “Gayretlerimiz sonucunda ilmî alandaki başarılarımız bodur sürede millî ve arsıulusal derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerine yansıdı. Yükseköğretim kurumlarının arsıulusal hatırlı dizinlerde yapmış oldukları yayınlara ilişik analizlerde Üniversitemiz, 5 yılda 3 kata varan benzeri artma gösterdi” dedi.

“Beyinli Geri Hizmet ve Tümleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında lehçe kalkınma odaklı sürdürülebilir tıpkı hisse senedi hedeflediklerinin bile nâkil Rektör Mufassal, “İhtisaslaşma alanımıza dönük çabalarımızla Filyos Vadisi Projesi odağında bölgede gelişebilecek muhtemel sektörler üzerinde tam akademik kadromuzla az çok bol çalışmalar yürütüyoruz. Ayrımsız zamanda iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında ekolojik dönüşümleri destekleyen, geleceğimize değer katan uygulamaları bile hayata geçiriyoruz. Bu düşüncelerle bilcümle paydaşlarımızla gelişigüzel kararlılıkla sürdürdüğümüz ati yolculuğumuzda bizleri yakından takip ederek desteklerini esirgemeyen Orman ve Akarsu İşleri önceki bakanlarımızdan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

BARÜ bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları yakından strateji ettiklerini anlatım eden Eroğlu ise terbiye-tedrisat, araştırı-ihya ve sosyal ulama alanlarında yapılan çalışmalardan övgüyle bahsetti.

Eroğlu, yükseköğretim kurumlarının ayrımsız şehrin ve bölgenin kalkınmasındaki önemine değinerek “Bartın Üniversitesi elde ettiği başarılarla adından sıkça küçümseme ettiren bir çekicilik olmayı başardı. Yarınlarımız hesabına umut donör gelişmelerin yaşandığı Üniversitemizde, ülkemizin kalkınmasına yardım sunmaya yönelik nazik çaba gösterilmektedir. Bu doğrultuda ilkin Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Ince atılmak için emekleriyle ülkemizin gelişimine yardım sunan herkesi kutlama ediyorum” diye niteleyerek konuştu. – BARTIN

Share: