Muradiye OSB büyüyor

Manisa merkezdeki ikinci tevhit uran bölgesi olan Muradiye Birleştirme Uran Bölgesi’nin genişleme alanı geçtiğimiz 15 Aralık’ta Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı yoluyla onaylandı.

Manisa Endüstri ve Uygulayım Bilimi İl Müdürlüğü binasında Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı’nın yetkililerinin birlikte bir nice çalım ve kuruluşun temsilcisinin bulunduğu “Saha Seçme Komisyonu” toplantısı sonrasında Muradiye OSB’nin genişleme alanı fikir birliğiyle akseptans edildi. Halihazırda 140 firması, 9 binden çok çalışanı mevcut uran bölgesinde genişleme alanlarıyla birlikte oluşacak yeni yatırımın ve istihdamın heyecanı yaşanıyor.

“İlk öğün tıpkısı OSB ekincilik alanlarına genişlemeyecek”

Mart 2021’den bu yana Muradiye OSB’üstelik altyapı, üstyapı, belde düzeni ve enerji konularında gözle görülür atılımlara imza atan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık Marul, tevessü alanlarının müjdesini 18 Temmuz 2022’üstelik planlı Muradiye OSB 1. Hamle Enfrastrüktür Hafriyat Töreni’nde vermişti. Kıvırcık Koyun konuşmasında, “Manisa’da ilk defa tıpkı OSB ekincilik alanlarına genişlemeyecek, ilk kez bire bir OSB 500 metrekareden 50 bin metrekareye kadar sanayicisini ve sanayicisinin ihtiyaç duyduğu destek alanlarını zarfında barındıracak. 2021 Mart ayında göreve geldiğimizde 20 yıldır kümeli sorunlarının yanı sıra, altyapısı sıfır, arıtma tesisi sıfır, dirimsel getirici faaliyeti sıfır tıpkı OSB ile karşılaştık. Deminden enfrastrüktür inşaatlarımıza başladık. Dükkanlarımızdan elde ettiğimiz gelirle sanayicimize abra olmadan başlattığımız inşaatlarımızı 2023 böylelikle tamamlayarak, asfalt ve tasfiye tesisi çalışmalarımıza başlayacağız. OSB’mizin tevessü alanı müjdesini Bakanımız Mustafa Varank’tan aldık. Tahsis edeceğimiz parsellerden elde edeceğimiz gelirle, Muradiye OSB’mizi ayraç OSB yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Umumi Heyet Başkanı Osman Kıvırcık Marul, 2023 yılı böylelikle tahsise başlanacak genişleme alanındaki yatırım planlarını ahbaplık etmek için Ankara’da ayrımsız sekans temaslarda bulundu. Erke ve Elbette Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Son Teşrin ayında gerçekleştirdiği Manisa ziyaretiyle başlayan, Muradiye OSB’nin mevcut ve tevessü alanlarındaki özellikle cümbüş kalkışmak amacıyla parçalanmamış yatırımlarını laf edinen ziyaret programı karşı Osman Kıvırcık Koyun, 2023 yılında genişleme alanlarıyla gelişigüzel büyüyecek olan Muradiye OSB için ati yılın yatırım yılı olacağının müjdesini verdi.

Erke Piyasası Düzenleme Kurumu Başbuğ Yardımcısı Hacı Ulvi Ulutaş ve TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Yaya Kaldırımı ile genişleme alanındaki erke ihtiyacı üstüne derinti özne Osman Kıvırcık Koyun, EPDK ile erke dağıtımı lisansı üstüne anlaştıklarını ve TEİAŞ Eliyle genişleme alanına 100 megawatt’lık dağıtım merkezi kurulacağını belirtti.

“Uzunburun, sadece endüstri bölgesi değil, sayrılarevi, patika lisesi, otel, aşevi ve reviş parkurlarıyla modern ayrımsız dirim alanı olacak”

Uzunburun genişleme alanı ile ilgili mütekellim Osman Kıvırcık Marul, “Manisa’da sanayicinin en müstacel ihtiyacı olan vadi ihtiyacını karşılayabildiğimiz için mutluyuz. Ruz enerji santralleri, rüzgar enerji santralleri, gölet ve rezervuarlarıyla kendiliğinden yetebilen, çevresel etkisi minimum düzeyde olan, huy dostu, yeşil ayrımsız OSB tekvin hedefindeyiz. amma velakin, yanı başındaki Yoğurtçu Kalesi ile antik yolları, doğayla iç içe havasıyla aynı elektrik merkezi oluşturacağız” dedi.

“Uzunburun, konuşma kültürü ile elde edildi”

Manisa’da meşveret kültürünün tutkun olduğunu, kurumlar arası müracaat kültürü arttırılırsa Manisa’nın içtimai-konuşu gelişiminin çokça daha aceleci ve olumlu yönde olacağını söyleyen Kıvırcık Marul, “Tığ bu bölgeyi tevessü alanı adına planlarken birçok kurumla görüştük, müşavere ettik, bilgilendirmeler yaptık. Özellikle Manisa Ticaret ve Endüstri Odası ile şehrin pekâlâ tıpkı OSB’ye ihtiyacı olduğu konusunda açık çerçeveli görüşmelerimiz oldu. Kendileriyle müzakere kültürünü Manisa’da baştan geliştirdik. Manisa Tecim ve Sanayi Odası kadar ticaretin ve sanayicinin beraberinde ve destekçisi olması müstelzim ayrımsız gelgel birlikte Mehmet Yılmaz başkan seçilene dek OSB’lerle savaş halindeydi. Sayın komutan bu durumu düzeltti. Merkezdeki iki OSB’mizle da Manisa Ticaret ve Endüstri Odası olarak gür ilgiler kurdu, bizlerin destekçisi oldu. Girişimci heyet ile yönetilen OSB’mizde hile kurulumuzun tamamının sanayiciden oluşmasını tekrar Mehmet Yılmayan’a borçluyuz. Başkan Yılmaz, son yapılan dide seçimlerinde bile dalavere kurulunda sanayiciye ekseriyet verdi. Bu konuda kendilerine teşekkürname ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Osman Kıvırcık Koyun, “Uzunburun, çalılık ve pek ayrımsız araziydi. Toprağı tarıma sıkı, atıl bire bir durumdaydı. OSB’mizin doğrudan tahril komşusu olmadığı, aramızda yalnızca karayolu bağlantısının olduğu bu bölgeye genişlemesinde pekâlâ özellikle Cumhurbaşkanımızın ve Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanımızın çokça büyük benzeri çaba ve destekleri var. Kendilerinin destekleriyle tüm prosedürleri 1 yıl üzere gücük bire bir zamanda tamamladık. Manisa’ya verdikleri derece üzere kendilerine teşekkürlerimi sunmayı benzeri takanak bilirim” dedi.

2027 hedefimiz 12 milyon metrekare

Konuşmasında Türkiye’deki uran bölgelerinin yüz ölçümünün Avrupa’nın haddinden fazla gerisinde olduğuna değinen Kıvırcık Marul, Muradiye OSB’nin mevcutta üç milyon metrekarelik alanda hayatiyet gösterdiğini, Uzunburun ve farklı melhuz tevessü alanlarıyla birlikte Muradiye OSB’nin 2027 yılında 12 milyon metrekarede hareketlilik göstereceğini, on binlerce çalışanı ve yüzlerce fabrikasıyla ülkenin emsal OSB’lerinden olacağını vurguladı. – MANİSA

Share: