Moris Şinasi Bala Hastanesi’nin yeniden açılması amacıyla harekete geçtiler

Moris Şinasi Bala Hastanesi’nin baştan açılması için harekete geçtiler

Moris Şinasi’nin Manisa’ya gösterdiği vefaya bedel Manisalılar hastanenin yeniden açılması için kolları sıvadı

Manisa’de Kent Hastanesi’nin yapılmasıyla alay malay 85 yıl boyunca bakım veren ve mülga Moris Şinasi Uluslararası Bala Hastanesinin baştan şehre kazandırılması üzere Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Sağlığı Derneği çalışmalarına başladı

MANİSA – Manisa’üstelik Şehir Hastanesi’nin yapılmasıyla alay malay şehre 85 yıl süresince hizmet veren ve kapatılan Moris Şinasi Milletlerarası Yavru Hastanesinin yeniden şehre kazandırılması amacıyla Moris Şinasi Uluslararası Bala Sağlığı Derneği çalışmalarına başladı. Topluluk Başkanı Tuncay Özer yaptığı açıklamada, “Bu topraklarda doğup büyüyen Moris Şinasi’nin ABD’de kurduğu mangır 80 yıl boyunca bu topraklardaki çocukların sağlığı amacıyla mülk göndermiş. Tığ de o vefayı göstererek gine bu toprağın evlatları olarak onun ismini keyiflendirmek istiyoruz. Manisa’ya müstakil bire bir Moris Şinasi Çocuk Hastanesi açılması amacıyla bindi bekliyoruz” dedi.

Aslen Manisalı tıpkı Düzenbaz ailenin oğlu olan ABD’li adlı milyarder Moris Şinasi’nin vefatının ardından vasiyeti gereği benzeri finans hastanesi olarak Atatürk’ün onayı ve TBMM’den geçen hususi izinle 1933 yılında Manisa’da kurulan Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesinin baştan açılabilmesi için çalışmalara başlandı. 85 sene süresince Manisa’de hizmet veren ve ABD’deki para eliyle desteklenen hastanenin faaliyetlerine serencam verilmesinden 4 yıl sonra Moris Şinasi Arsıulusal Bala Sağlığı Derneği hastanenin yeniden ayrımsız yerinde açılabilmesi amacıyla çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz haftalarda Merkezefendi Çap Hastanesine 2 milyon TL’nin üzerinde gereç desteği sağlayarak Moris Şinasi Yenidoğan Korkulu Bakım Ünitesi kazandıran derneğin Başkanı Tuncay Özer ve yönetim kurulu üyeleri Manisalı gazetecilerle aynı araya geldi.

Moris Şinasi’nin ismi yaşamaya bitmeme edecek

Moris Şinasi’nin doğup büyüdüğü Manisa’daki ve varlıklı olduğu ABD’deki hayatını anlatarak açıklamalarına başlayan Moris Şinasi Arsıulusal Bala Sağlığı Derneği Başkanı Tuncay Özer, “2019 yılında itibaren Derneğin Umumi Heyet namına zindelik gösteriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Moris Şinasi Manisa için çokça bulunmaz benzeri insan. Hepimizin bu hastaneyle ilgilendiren hatıraları var, hepimiz için çokça kıymetli ayrımsız beşer. Tığ da Manisa’de 4 bala yetiştirdik ve bura bizim için eşsiz. 80-90 almanak ayrımsız macerası olan benzeri dizge. Amerika’daki Moris Şinasi Vakfının ilimize 1933 yılında yaptığı benzeri bala hastanesi var. Şu anda etken değil. 80 yıl bilahare bu şifahane bakım göremediği üzere merbut. Tığ cemiyet yönetimi yerine bala sağlığı için vakfın bize gönderdiği parayı kuşkusuz değerlendiririz diye niteleyerek düşündüğümüzde, Merkezefendi Heybet Hastanesinde ayrımsız çocuk servisi açıldı henüz sonradan benzeri çetin bakım ünitesi ihtiyacı oldu. Devletin bu malzemeleri realizasyon etmesi zaman alacaktı. Hastane yönetiminin bizden bir talebi oldu. Tığ bile ahde vefa mucibince şayet dedik bu açılacak yenidoğan gösterişli bakım ünitesine Moris Şinasi ismini verirseniz biz bütün malzemeleri temin ederiz dedik. Manisa’ya geldik lüzumlu malzemelerin listesini aldık ve 6 yataklı vagon Moris Şinasi Yenidoğan Ağır Sıklet Bakım Ünitesini kazandırdık. 2 milyon 200 bin TL kadar tıpkısı mal harcadık. Peşinen aldığımız amacıyla henüz uyguna aldık malzemeleri. 6 Aralık’ta saat 14.00’üstelik kilolu bire bir katılımla Merkezefendi Devlet Hastanesi Moris Şinasi Yenidoğan Güç Bakım Ünitesinin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

“Moris Şinasi ile herkesin ayrımsız hatırası var” diye niteleyerek açıklamasına bitmeme eden Özer, “Esas muradım; Moris Şinasi Hastanesinin olduğu alanda yeniden tıpkısı çocuk hastanesinin hayata geçmesi ama eskimemiş benzeri çatı yahut çarkıt binanın güçlendirilmesi yahut binanın yıkılarak namına bakir bir çocuk hastanesi yapılması. Bunun amacıyla derneğimizin henüz doğrusu ABD’deki vakfımızın yardımına ihtiyacımız var. Zira vakfımız ahde vefa örneği göstererek bu topraklarda zade büyümüş Moris Şinasi için 80 yıl boyunca bu topraklardaki çocukların sağlığı üzere para göndermiş. Tığ da o vefayı göstererek gene bu toprağın evlatları olarak onun ismini neşelendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Çarkıt binayla ilgili süreç apayrı bir süreç”

Hastanenin bozuk binasının depremle ilgilendiren testlerini yaptırdıklarını kaydeden Özer şunları söyledi: “Depreme narin bundan sonra. ya güçlendirilmesi gerekiyor ya birlikte yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor bu bambaşka ayrımsız süreç. Bizim nihai hedefimiz, elimizdeki nakiti çocuk sağlığına katkı seçmek için Merkezefendi’deki güç hizmet amacıyla harcadık ve destek vermeye devam ediyoruz ama sonuncu hedefimiz Manisa’ya bağımsız ayrımsız Moris Şinasi Yavru Hastanesi açılması amacıyla sizin, vakfın ve Manisa’nın desteğine ihtiyacımız var.”

Share: