Maşrık Marmara ve Mağrip Karadeniz’den deprem bölgelerine müzaheret seferberliği sürüyor

Sakarya, Karabük, Düzce, Kocaeli ve Zonguldak’ta, “asrın felaketi” adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar bitmeme ediyor.

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde belediyenin hayırseverlerin desteğiyle başlattığı kampanya kapsamında toplanan 1500 koli erzak, 23. arkalama tırıyla sarsıntı bölgesine gönderildi.

Kocaeli

Derince Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depremzedeler için Kocaeli ve Derince’bile düzenlenen yardım kampanyalarına vatandaşlar korkulu rabıt gösteriyor.

Derince Belediyesinin öncülüğünde bugüne kadar ilçede toplanan malzemelerden oluşan 132 müzaheret tırı, sarsıntı bölgesine gönderildi.

Derinceli kollar Öykü Zeynep Selçuk ve Şeyma Civelek de kumbaralarında biriktirdikleri, sokakta kurdukları stantta çikolata ve kek satarak kazandıkları paraları, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, Derince Belediye Reisi Zeki Aygün vasıtasıyla AFAD’a tasdik etti.

Aygün, “asrın felaketi” karşısında dayanışmanın sunma güzel örneklerinin sergilendiğini belirterek, çocuklara teşekkürname etti.

Karabük

İl Sağlık Müdürlüğünde vazifeli 44 personel, Adıyaman’a görevlendirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 2 uzman hekim, 1 asistan doktor, 6 düz hekim tabip, 15 abla, 5 lavta, 9 yardımcı sağlık personeli ile 6 temizlik, düzenlilik ve marangozdan oluşan 44 personelin yer sarsıntısı bölgesine gittiği belirtildi.

Açıklamada, bugüne büyüklüğünde sarsıntı bölgesine 11 cankurtaran ve UMKE aracı ile 175 personel görevlendirildiği kaydedildi.

Zonguldak

TFF 2. Öbek Al Takım takımlarından Zonguldak Kömürspor ile Lehçe Dünkü Ligi (BAL) 5. Ekip’ta savaş fail Karabük İdman Yurdu, depremlerden etkilenen bölgelere arkalama üzere tedarik maçı oynayacak.

Genel Eroin İşçileri Sendikası (GMİS) ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) senato üyeleri, hukuk maçı üzere bilet satın alarak depremzedelere destek oldu.

Zonguldak Kömürspor matbuat sözcüsü Şükrü Öztürk, geliri afetzedelere bağışlanacak olan maçın, bu anlamda iri manevi benzeri değer taşıdığını belirterek, irtibat ve beraberlik çağrısında bulundu.

Düzce

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta inceleme yaptı.

Depremzede çadırlarını ziyaret eden Sözbir, depremzedelerle kardeşçe ederek, çocuklara ikramlarda bulundu.

Depremin ilk gününden itibaren istirdat ekibi, tıbbi malzemeler, ambulans kabilinden gayrı ihtiyaç ürünleriyle depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını tamlayan Sözbir, “asrın felaketi”nin açtığı yaraları, Türkiye olarak gelişigüzel iyileştireceklerini kaydetti.

Yığılca Orman İşletme Müdürlüğüne ilişkin personelden oluşan ikinci destek grubu, Hatay’a yardım amacıyla yola çıktı.

Müdürlük binasının bahçesinde işletme müdürü Yol Tüce’nin talimatlarıyla toplanan ekip, dualarla uğurlandı.

Share: