Kürsüde çekiçle telefon kıyamet CHP’li vekile TBMM Başkanı Şentop’tan reaksiyon: Kürsüye verdiği kötülük tazmin edilir

Kamuoyunda ‘sosyal iletişim araçları yasası’ yerine bilinen, dezenformasyonla mücadele yasasının TBMM Umumi Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor. Uymazlık düzenlemeyi ‘sansür yasası’ olarak nitelendirirken, CHP Muğla Saylav Burak Erbay yasayla ilgili TBMM’da ilginç tıpkı protestoya imza attı. Erbay, kürsüde çökertme telefonunu çekiçle kırdı.

“KULLANMANIZA GEREK KALMAYACAK”

Yasaya şiddetle alın sâdır Erbay, “Bu kanun gençleri haddinden fazla ilgilendiriyor. Ego buradan, 15, 16, 17 yaşında ve özellikle 2023’te Türkiye’nin kaderini belirleyecek 18, 19, 20 yaşında ilk kez oy kullanacak kardeşlerime davet etmek istiyorum. İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi, AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Yegâne özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz. Zaman 12 Teşrinievvel. Eğer buradaki kanun Divan’ten geçerse bu telefonu (elindeki çekiçle telefonu kırarak) imdi bu şekilde kırıp atabilirsiniz gailesiz kardeşlerim. Kullanmanıza lüzumlu kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran’da o taze kardeşlerim size müstelzim dersleri verecektir.” dedi.

ŞENTOP: VERDİĞİ KÖTÜLÜK TANZİM EDİLİR

Yaşananlara aksülamel gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Divan kürsüsünde çekiçle el telefonu kıyamet CHP’li Burak Erbay’ı tasavvur aldı. Şentop, “Kürsüler bahsetmek içindir demonstrasyon yeri değildir. Tayip cezası gerektiren bir gösteri. Kürsüye verdiği engel tertip edilir.” şeklinde konuştu.

MHP’DEN ÇEKİÇLİ PROTESTOYA TEPKİ: UMUMI KURUL’A ÇEKİÇLE GİRİLEBİLİR Mİ?

MHP Takım Başkanvekili Erkan Akçay ise Erbay’ın Umumi Kurul’a çekiçle girmesinin haram olduğunu belirterek, “Biraz önceki CHP Muğla Milletvekili, kürsüde konuşurken elinde çekiçle telefon materyalini parçaladı. Sorumluluk hem size hem de CHP Grup Başkanvekili’ne. Efendim, Genel Kurul’a çekiçle girilebilir mi? Yer azından uyarmak gerekmez mi? Halen bu çekiç Umumi Kurul’da mıdır?” ifadelerini kullanmıştı.

Share: