Kur’an-ı Koçak yakılmasına Afyonkarahisar’dan kaba reaksiyon

Stockholm’de Kur’an-ı Alicenap’in yakılmasına Afyonkarahisar’de umum nazik tepki gösterdi.

İsveç’te ırkçı siyasi Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Verimli yakmasına tepkiler çığ kabilinden büyüyor. Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, sabahleyin namazı için halkı Mevlevi Türbe Camii’ne nida etti. Vatandaşlar camiye akın ederken, programa YANLIŞSIZ Öğür Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, yönetimi ve Milletvekili İbrahim Yurdunuseven üstelik katıldı. Camiyi hınca ateş dolduran vatandaşlar, sabahleyin namazının akabinde edilen dualara haremlik etti, Kur’an tilavetini dinledi.

“Türk söylemek Mutekit eylemek Mutekit buyurmak Türk gelmek”

Ehil, namazın arkası sıra cami önünde tıpkı araya geldi. Burada aynı açıklama işleyen YANLIŞSIZ Parti Afyonkarahisar Saylav İbrahim Yurdunuseven, “Zaman sabah namazında eksiksiz Türkiye’de olduğu gibi tığ da Afyonkarahisar Mevlevi Camii’nde nasipsiz Poluden’in bizim lahut kitabımız, rehberimiz, kez göstericimiz Kuranı Bonkör’i yakmasına cebin bir protesto ve muaheze için bire bir araya geldik. Bittabi bu yapılan hareketi çabuk kınıyoruz. Biz Mütedeyyin namına temiz, nakız edilmemiş hep kitaplara inanıyoruz. Hazreti İsa’ya inanıyoruz. Hazreti Musa’ya inanıyoruz. Onların kitaplarında dinlerinde temiz şekle inanıyoruz. Çünkü onlar bile Tanrı’tan geldi. Bunu biliyoruz. Ego burada bir bürokrat yerine değil, bire bir saylav yerine değil, tıpkısı Mutekit kimliğimle bulunuyorum. Tıpkısı Dindar olarak yapılan bu hareketi kınıyorum. İnşallah akıbeti öz yaptığı kabilinden evet, öz yaptığı hareketiyle peki diye niteleyerek buradan Cenabı Hakk’a dua ediyorum. Buraya mevrut tam cemaatimize, umum Dindar kardeşlerimize bile Cenabıhak razı olsun diyorum. Tığ Müslümanlar olarak bir ve beraberiz. Sayın müftümüzün dahi hutbesinde söylediği kabil Avrupa’da bire bir akide var, ‘Türk buyurmak Dindar geçmek, Dindar söylemek Türk geçmek’. Dolayısıyla tığ ayrımsız Türk Müslümanı adına, tıpkı Dindar yerine burada buluşarak, şiddetle kınamamızı, tepkimizi koyuyoruz. Birlik Fellah ülkelerinden da bazıları maatteessüf şu anda hala uyuyorlar. Müslüman ülkelerinden dahi bu tepkinin aynısının ayrıca daha fazlasını bekliyoruz. ve bu yapılan hareketi çapkın kınıyoruz” dedi.

“Tepkimizi dile vermek hesabına bir araya geldik”

YANLIŞSIZ Parti İl Başkanı Hüseyin Ahu Uluçay üstelik, “Kur’an-ı Semih’imize uzatılan yabancılar, Kuranı Ahi’imize yapılan yakma eyleminden ufuk tepkimizi dile vermek hesabına tıpkı nebze olsun tüm teşkilatlarımızla, eksiksiz Afyonkarahisarlı hemşehrimizle bu arada sabahleyin namazı programına katıldık” diye konuştu. Cami çıkışında vatandaşlara çorba izzetüikram edildi. – AFYONKARAHİSAR

Share: