Kulaçlar Cumhuriyet için atıldı

MUĞLA’nın Datça ilçesinde düzenlenen 17’nci Açık Deniz Şita Yüzme Maratonu, bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümü üzere değişik kategorilerde hep 217 yüzücünün katılımıyla yapıldı. Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Endüstri Odası’nın (MUTSO) öncülüğünde sivil cemiyet kuruluşları, destekçiler ve gönüllülerin katkılarıyla kaymakamlık merkezindeki Taşlık Plajı’nda gerçekleştirilen maratona 217 sporcu katıldı.

Saat 12.00’de Datça Kaymakamı Sevinçli Sürücü, Datça Belediye Reisi Abdullah Gürsel Uçar ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş eliyle verilen tevessül ile başlayan maraton, 5 bin metre ince ve 1500 metre bodur gelmek için iki ayrı parkurda gerçekleştirildi. Detaylı parkurda 71, gücük parkurda 146 yüzücünün katıldığı maraton, 20 etap gelgel sıcaklığı, 19 derece bahir suyu sıcaklığında yapıldı. Maratonda 1500 metrede yarışa katılan 3 özürlü üzere ayrı başlama verildi.

Maratonda 1500 metre gücük parkurda yarışan 49 yaşındaki Alemdar Coşkunarslan, 15 yaşında iken geçirdiği bire bir ilçe sonucu sol kolunu kaybettiğini belirterek, “Yüzmeye 2021 Ilkgüz ayında başladım. Elan geçmiş yüzme ile ait bilgim yoktu. Tahminî 3 kamer içinde mahsus ayrımsız seviyeye geldim. İlk yarışımı, Tayland’da 2 bin 500 metre ense üzerinde tamamladım. Bugüne büyüklüğünde 14 yarışa katıldım. Benim amacıyla doruk yarışında, Çanakkale Boğazı’nı geçtiğim yarış oldu. Datça’da ilk defa yarışıyorum” dedi.

– Datça

Share: