KIRIKKALE – Çobanlık eden mektepli yeniden eğitime kazandırıldı

Milli Eğitim Bilimi Bakanlığınca yürütülen “Eğitimle Baştan Buluşma” projesi kapsamında, Kırıkkale’da çobanlık fail 17 yaşındaki canlı eğitime dahil edildi.

Proje doğrultusunda kentte değişik nedenlerle yetişek ve öğretimin dışında kalan öğrenciler baştan hep içerisine alınıyor.

İl Milli Terbiye Müdürü Dirimsel Santral, Halk Yetişek Merkezi Müdürü Ahmet Ülker Kılıç ve yetkililer, ortaokulun peşi sıra 3 yıldır eğitime bitmeme etmeyerek köyünde çobanlık özne Haberci Aktepe ve ailesini musahabe etti.

Tekrar okula başlaması üstüne Aktepe’yi kandırma eden Santralci, öğrenciye ibret kitapları, çanta ve eşkal ödül etti. Antrparantez, öğrencinin celi liseye kaydı yapıldı.

Santralci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlığın başlattığı “Eğitimle Baştan Mülakat” projesi çerçevesinde, Kırıkkale’birlikte mecmu çocukların eğitime dahil olması üzere çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kırıkkale’birlikte orta öğretimde okullaşma oranının kestirmece yüzde 98’lerde olduğunu anlatan Telefoncu, şöyle konuştu:

“Ana eğitimde ise bu heybet yüzdelik 99’larda. Kırıkkale’de mecburi yetişek çağında olup değişik nedenlerle eğitime devam edemeyen 313 çocuğumuz olduğunu tespit ettik. Bu çocukların eğitim ve öğretimin içerisine alınması amacıyla bap konu, köy köy geziyoruz. Hedefimiz, zorunlu yetişek çağında olup, öğrenimine bitmeme edemeyen tek çocuğumuzun kalmaması. Bakanımızın üstelik bu konuda çok açık talimatı var. Bu anlamda yakın köylerimizden birine geldik ve Resul’umuzu bulduk. Bu çocuklarımızı sistemin içerisine dahil ediyoruz. İnşallah eğitimsiz çocuğumuz kalmayacak.”

Çobanlık yapan Haberci Aktepe birlikte boş liseye kaydının yapıldığını dile getirdi.

Share: