İzmir ve mekân illerden hareket bölgesi üzere müzaheret seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler amacıyla İzmir, Manisa ve Aydın’dan arkalama tırları, 11 ile gönderilmeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada 10 günde 159 tır, 124 kamyon, 3 uçak, 3 sefine, 4 otobüs kargo ile yardımlar gönderildi.

Depremzedeler üzere kira yardımı ve yardım malzemesi alımını içeren bağışların toplamının ise 65 milyon 283 bin 630 liraya ulaştığı ifade edildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesince 2’si İzmir, biri Hatay’dahi tutmak için üç atölyede konteyner üretimine başlandığı belirtildi.

Fen İşleri Dairesi ve ESHOT Genel Müdürlüğünün İzmir’deki atölyelerinde hazırlanan ve demonte olarak Hatay’a gönderilen konteynerlerin burada birleştirilerek depremzedelerin kullanımına sunulduğu, önce etapta 500 konteynerin hizmete sokulacağı belirtildi.

İzmir Adliyesi, depremzede çocukları unutmadı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Hatay’dahi görevlendirilen İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Mehmet Akif Dönertaş, Hasan Değer Hayatiyetli, Özkan Gündoğan, Duygusal Tuncay, Karşıyaka başsavcıvekili Bülent Dinçer ve savcılardan oluşan gök bilimi, yanık çocukları tedavi gördükleri hastanelerde görüşme etti.

Aralarında depremden 150 saat sonraları enkazdan çıkarılan Ömer’in birlikte aralarında olduğu depremzede çocuklara oyuncak ödül fail cumhuriyet altını savcıları, afiyet çalışanlarına birlikte esbak olsun dileklerini iletti.

Yunan kursiyer de yardım sağlıyor

Aydın’dan üstelik yer sarsıntısı bölgesine AFAD, Türk Kızılay, belediyeler ve sivil sosyete kuruluşları organizasyonuyla önce günden bu yana 247 müzaheret tırı gönderildi.

Germencik ilçesinde El Yetişek Merkezi Müdürlüğünde gönüllü çevrimli öğreticiler ve kursiyerler, depremzedeler için uyku tulumu, argaç ve ezik mesaisine bitmeme ediyor. İlçede evlenen ve kursiyer olan Yunanistanlı Maria Damianidou birlikte çalışmalara bindi veriyor.

Depremin Yunan halkını çok üzdüğünü tabir fail Damianidou, “İhtiyaç var diye burada çalışıyoruz. Depremzedeler üzere bunları hazırlıyoruz. Çokça şiddetli oldu. Hiç tepeden inme aynı molekül. Türk, Yunan, Japon aynı hepimiz insanız.” dedi.

Manisa

Manisa Valiliği dahi deprem bölgesine 425 tır ile 242 kamyon dolusu arkalama gittiğini, kente mevrut depremzede sayısının ise 7 bin 247’ye ulaştığını bildirdi.

İlim Ifşa Cemiyeti Manisa Yazıhane Başkanı Recep Özgüvenç birlikte yaptığı açıklamada kente mevrut depremzede öğrencilere burs desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Share: