İzmir haberi | Mete Yarar’dan Selçuk Bayraktar’a yapılan saldırılara aksülamel

Mete Yarar’dan Selçuk Bayraktar’a yapılan saldırılara tepki

Çorum Belediyesi vasıtasıyla düzenlenen Mektup Fuarı’nda konuşan Asayiş Politikaları Uzmanı Mete Kazanım,

“Selçuk Bayraktar’a madalya vermeyi öneri da edemeyiz, bozukluk damgayı yedi”

“Terörle uğraş harcanan para 2 trilyon dolar”

“Bu yıl itibariyle ilk defa terör örgütü PKK, Yıldız Irak’ta bitirilme noktasına geldi”

“170’e mail bombalı eylem engellendi”

ÇORUM – Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Kazanım, Selçuk Bayraktar’a yönelik saldırılara aksülamel göstererek, “Azerbaycan ordusu 44 günlük savaşta büyük hizmetlerinden kontekst Selçuk beye ihtişam madalyası verdiler. 2016’dan beri Türkiye’bile binlerce yıldırıcı maktul. Bunun yüzdelik 90’ı TB 2 marifetiyle vuruldu. 4-5 yıldır terörle mücadelede TB 2 kullanılıyor. 44 günlük cidal için madalya verdik. 4-5 yıldır bu ülkedeki her yıldırı olayında TB2 kullanılıyor haydi madalya verin bakayım bu ülkede meclisten. Haydi verin. Çıkartın. Çıkartabiliyor musunuz, çıkartamazsınız. Öneri dahi edemezsiniz. Zira damgayı yedi. Neydi ıstampa reisicumhur damadı” dedi.

Çorum Belediyesi aracılığıyla düzenlenen Firez Günleri ve Pusula Fuarı’na katılan Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Üstünlük, Çorumlularla söyleşide bir araya geldi. Türkiye’nin terörle savaşım çalışmalarına müteveccih açıklamalarda kâin Kazanım, Selçuk Bayraktar’a müteveccih saldırılara de anif aksülamel gösterdi. “Tarihi bilmediğimiz üzere çağ üzerinden kavga edildiğini” tamlayan Üstünlük, “Tarihi öğrenirsiniz öğüt çıkartırsınız. Sıra üzerinden hesaplaşıyoruz. 1940’lı yıllarda Türkiye’deki majör savunma sanayindeki fabrikaların çokları ya havaya uçuk yada bindi alamadıkları amacıyla aynı çoğu sisli. Bittabi olmuş bu diyerek sorduk mu? Kızdık mı? Hem bile Enver Paşa’nın kardeşi Azerbaycan Fatihi Nuri Kıllıgil hem de onun fabrikası kapanıyor. Hakeza aynı şey olsa ne tamam? O antlaşma toplum neredeydi. Oraya mevrut insanları çoğu Kurtuluş Savaşı’nda değil miydi? Silahın önemini bilmiyorlar mıydı. Kâffesi biliyordu vatanseverdi.

Herkese soruyorum günde üç tefrisat Selçuk Bayraktar’a saydırıyorlar. Sesimiz çıkıyor mu? Öte yandan Ukrayna’dan geliyorlar adama madalya takıyorlar. Azerbaycan’dan geliyorlar madalya takıyorlar. Eksantrik bir bir ülke bu insan bu dönemin bildirme balaban keşfini yaptı diyorlar. Peki biz, içimizden sâdır genişlik mehabetli adama kalay edilirken ne yapıyoruz? Hikaye hakeza başlıyor. Sustuğunuz müddetçe sizden daha aşkın konuşan temas ant muhik evet. Bir terim var. Çarpışma etmediğiniz tek öz sizden değildir, sevimli verilmez. Yumruklaşmadan bahsetmiyorum mücadeleden bahsetmiyorum. Vatan için savaş etmiyorsanız, çocuğunuz amacıyla, hayatınız üzere, diliniz amacıyla mücadele etmiyorsanız bunların bütünü emanettir. Sizden daha iiyi cidal fail birisi sağlık alır bunları” dedi.

“Selçuk Bayraktar’a madalya vermeyi öneri de edemeyiz”

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olduğu amacıyla Selçuk Bayraktar’ın kaşe yediğini anlatan Kazanım, “Azerbaycan ordusu 44 günce savaşta büyük hizmetlerinden ortalık Selçuk beye izzet madalyası verdiler. 2016’dan beri Türkiye’de 35 bin yıldırıcı öldürülmüş. Bunun yüzdelik 90’ı TB 2 tarafından vuruldu. 4-5 yıldır terörle mücadelede TB 2 kullanılıyor. 44 günce savaş amacıyla madalya verdik. 4-5 yıldır bu ülkedeki her yıldırı olayında TB2 kullanılıyor hadi madalya verin bakayım bu ülkede meclisten. Hadi verin. Çıkartın. Çıkartabiliyor musunuz, çıkartamazsınız. Teklif da edemezsiniz. Zira damgayı yedi. Neydi ıstampa cumhur reisi damadı. Bu insan 2016 yılında seçme şeyi bitirmişti. 2016 yılına gelindiğinde fabrikası, TB 2’si bütünü üretilmişti. Henüz eloğlu değildi. Eloğlu olsa ne olacak. Cenabıhak herkese hakeza hayırlı eloğlu versin. Neyin kavgasını yapıyoruz. Öbür taraftan tıpkısı tanesi Tasavvur Mumcu bu ülkenin genişlik görgülü insanlarından birisiydi. Güya sevemeyiz efendim solcu. Soylu Hablemitoğlu, söylediklerinin bütünü çıkıyor. Barış Manço Sevmeyiz onu. Niye ülkücü o. Çokluk Karaca’yı sevmeyiz. Neden solcu. Bizi öyle benzeri yere getirdiler kim biz tarihle hesaplaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Terörle savaş harcanan mal 2 trilyon dolar”

Türkiye’nin terörle mücadelede 30 bine andıran insanını kaybettiğini hatırlatan Tıpkısı savaştan daha fazla insanımızı terörle savaş birlikte kaybettik. 1984 yılında başlayan bugüne gelinen proses içerisinde bibi da şehit vermeye bitmeme ediyoruz. Bunun tıpkı tarafı insanca kayıplarımız benzeri tarafı dahi maddi kayıplarımız. Ayrımsız miktar afişe etmek istiyorum. Bu rakamı İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat okkalı ayrımsız çalışma yaparak sonlandırdı. 1984 yılından beri bu ülkenin terör savaşım özge onun oluşturduğu başka maddi zararların toplamı 2 trilyon dolar. Rakamı tıpkısı daha söylüyorum 2 trilyon dolar. Türkiye’nin aut borcunun 450 bilyon dolar olduğunu düşünürseniz geriye mütezayit 1.5 trilyon dolarla neler yapılabileceğini düşünün. Bu paranın tamamını Türkiye’nin farklı kanallarına aktarabilmiş olsaydık Türkiye şu anda neredeydi. Bu olaya sadece yıldırı diye göre bu işi anlayamayız. Bu işin içerisinde Türkiye’nin kaynaklarını tüketecek, Türkiye’nin ayrıksı yöne kafasını çevirmeye izin etmeyecek baziçe kurdular ve tezgahladılar. Bu elden bizim üzere değil. Büyüme potansiyeli olan bütün ülkeler için uygulanan. Bu Libya amacıyla geçerliydi. Bu bir zamanlar Irak üzere geçerliydi. Bu Venezuela amacıyla da muteber. Ki kafasını elde etmek istiyorsa namına bela edilen terörle büyütmek zorunda kaldı” dedi.

“Bu yıl itibariyle ilk kez terör örgütü PKK, Kuzey Irak’ta bitirilme noktasına geldi”

Bu sene itibariyle ilk kez yıldırı örgütü PKK’nın Yıldız Irak’ta bitirilme noktasına geldiğine dikkat çeken Üstünlük, şunları kaydetti:

“Terörle mücadeleyi kimi zaman basitleştiriyoruz. Diyoruz kim Türkiye kafa ediyor. Peki Türkiye terörle uğraş bile mir ediyor. Türkiye’nin terörle mücadele bile başarısız olduğunu izah etmek kabil değil. Genişlik kısırlık olan dönemde dahi Türkiye uğraş etti. Fakat mücadelenin süresi uzadıkça elinizdeki kaynakları dahi tüketmeye başlıyorsunuz. Bu yıl itibariyle ilk kez yıldırı örgütü PKK, Şimal Irak’ta bitirilme noktasına geldi. Bir Vakitler yıldırı örgütünün elemanları bitirilirdi. Daha geçmiş hudut dışı operasyonlarda terör örgütünün depoları temizlenirdi. Teröristler temizlendi. Amma 3 ay sonraları, 6 kamer sonradan kavrayışsız döndü. Ama teröristler çarkıt yerlerine köylü döndü. Amma ilk kez bu kez kalımlı adına üzerine gidilerek PKK terör örgütünün tarihten silinebileceği ayrımsız noktaya geldi. Zaman Türkiye içerisinde yıldırı örgütü üyelerinin toplamı 200 rakamının hatta 170 rakamının altına indi. Bu nicelik örgütün 1984 yılında kurulduğu rakamlarla bire bir ölçü. Terörle savaş konusunu Türkiye hallederse bugün kim kaynakları de akla yatkın kullanarak daha fena hâlde şeyler yapabilir.”

“Türkiye’nin öz bütçesine katabileceği yeryüzü balaban envestisman erke”

Enerjinin öneminin altını çizen Üstünlük, “Türkiye seçkin sene elverişsiz dışında 80 bilyon dolarlık doğalgaz ve yer yağı alıyor. Eğer Türkiye doğalgaz ve yer yağı taharri çalışmalarına daha fazla envestisman yaparsa hangi ülkeye benzer biliyor musunuz? Norveç. Norveç’in almanak hayat başı 90 bin dolar geliri var. Biz bu rakama ulaşabilir miyiz? Sadece 3 yıllık ayrımsız çalışa ile Türkiye 580 bilyon metreküplük bire bir doğalgaz buldu. Şayet tıpkı şekilde giderse Türkiye öz ihtiyacını karşıladığı kabilinden bambaşka ülkelerin ihtiyacını üstelik karşılayacak potansiyele ulaşacak. Terörün bittiğini düşünün, Türkiye’nin doğalgaz ve petrol amacıyla 80 milyar dolar ödemediğini düşünün bu mevki 5 sene içerisinde Avrupa’üstelik kim standartlara akla yatkın gelmeye başlayacak. Bu kaynaklar ülkenin bütçesine girmeye başlayacak. Türkiye’nin zat bütçesine katabileceği sunu kocaman yatırım enerji. 10 yıldır bunun meyvelerinin makro büyük buraya geldi Karadeniz doğalgazı bunun ayrımsız sonucu. 10 yıldır bu alanda say yapıldı. Bugün Türkiye’nin kavgası yanlış anlamayın DÜRÜST Tümen, İyi Tümen yahut Halk ittifakı, Millet ittifakı değil. Olaya böyle bakmıyorum. Bu ülkenin geleceği ile ilgili. Çocuklarımız ne şartlarda okuyacak, çocukların milli geliri 9 bin dolar mı olacak 40 bin dolar seviyelerine mi ati. Bunun mücadelesi veriliyor. O antlaşma bunun yorumu dahi akilane yapmamız gerekiyor. Bu büyüklük terörü bitirmeden birincil sorunlarına dönemez. Bunun içre eksiksiz kurumlarıyla hangi yapması gerekiyorsa yapıyor. Aynı takip var ve adım adım ilerliyoruz. Terör bittiğinde neler yapılacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.

“170’e mümasil bombalı eylem engellendi”

170’e andıran bombalı eylemin engellendiğini açıklayan Kazanım, “Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanımızla görüştük. Dedi ki 170’e andıran bombalı eylemi engelledik. Türkiye’nin şuanda yaptığı şey daha evvel bizim için baziçe kuranların oyunlarını bozmayı öğrendik. Şimdi kendimiz oyun kurmayı öğreniyoruz. Türkiye ne devir 10 bin dolar, 11 bin dolar seviyesine geliyor muhakkak başımıza ayrımsız bela geliyor. 7 bin dolar adi iniyoruz. 12 bin bandını geçersek Türkiye’nin evvel gideceği saha 20 bin bandı. Bunun için terörle uğraş, dış politikada tartılı tıpkısı yöntem rekzetmek zorundayız. İnanılmaz ayrımsız yerdeyiz. Türkiye bu dönemi bol atlatırsa gidebileceği yer çokça bereketli tıpkı düzlük” ifadelerini kullandı.

Avantaj, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.

Share: