İYİ Fırka Umumi Başkanı Akşener Muğla ülke kongresinde konuştu Açıklaması

İYİ Öğür Umumi Başkanı Meral Akşener, “2023’te yapılacak seçimleri eksiltmek zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği üzere, bu iradeyi yok etmek mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu amacıyla bu işi başaracağız.” dedi.
Akşener, partisinin Reze Spor Salonu’nda düzenlediği İl Kongresinde yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ait değerlendirmelerde bulundu.
İYİ Tümen’nin 2017’bile kurulduğunu hatırlatan Akşener, “Yegâne bir tane yanında seçkin biriniz zat cebinizden harcayarak kent site gezdiniz. Muğla’bile yaptığımız mitingi hatırlıyorum. Orada olanlar sizlerdiniz. Burayı şereflendiren arkadaşlarım dahil görünmek için seçme birimiz öyle çalıştık ki takkadak ben 43 iklim gezmişim.” diye konuştu.
Milletin refahını, insanların geleceğini gençlerin umudunu düşündüklerini ve bu nedenle de milliyetçi olduklarını anlatan Akşener, 2017’dahi kurulan İYİ Öğür’nin başarısı için site site gezdiklerini söyledi.
Akşener, İYİ Tümen’nin rastgele ant ezilenin, haklının, hakkın yanı sıra, haksızlığın, zulmün, zalimliğin karşısında duran bireylerin kurduğu bire bir siyasi parti olduğunu savundu.
İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu’nun ceza almasında da değinen Akşener, şunları kaydetti:
“İYİ Öğür açısından bakıldığında çağ yinelenme ediyor. 1998’da Sayın Erdoğan, okuduğu tıpkı koşma cihetiyle mahkemeye bundan sonra ve o mahkemede tıpkısı şekilde mahkum oldu, görevden gitti ve 3-4 ay civarında mapus yattı. O hapse giderken o Saraçhane’deki aynı balaban canlı vardı kul oradaydım. Malum, bizim geldiğimiz kayran haksızlığın karşısında durmaktı. Yanlışlık fail ne büyüklüğünde cebbar, ne büyüklüğünde zalim, hangi büyüklüğünde bunaltıcı sahibi olursa olsun onun karşısında dikilmektir. Zira tığ, milli mücadelenin içinde meydan almış kadın ve erkeklerin iradesinin şekillendiği, naz ettiği insanlarız. Doğduğumuz günden ve kendimizi bildiğimiz günden itibaren tercihlerimiz bu yönde oldu. Sayın İmamoğlu’nun davasının görüldüğü çevrim gine oradaydım. 12 Eylül’birlikte it canlı çokça âdem işkence, eziyet gördü ama o devir birlikte yargıçlar cübbelerine aykırı dikmemişlerdi. Bugün şiddet o günden henüz vesayet altında. Daha çok irade kumanda zincirinin içre.”
Türkiye’yi ve milleti canları pahasına emeksiz sevdiklerini belirten Akşener, şu değerlendirmede bulundu:
“2023’te yapılacak seçimleri buyurmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği için, bu iradeyi vira etmek mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu için bu işi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. ‘Başvekil Meral, Akşener’ diyorsunuz ya. Birinci parti çıkacağız kul Başvekil olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla başlık arkalarında hususiyet ederek değil, ondan bundan benzeri madde isteyerek değil, kendimiz irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci tümen çıkacağız inşallah. Size inanıyor ve güveniyorum.”
Akşener’e konuşmasının ardından oluşum halı bergüzar edildi. Kurultay salonunda çocuklarla ve partililerle ışık çektiren Akşener elan sonraları salondan ayrıldı.
İYİ Fırka Genel Başbuğ Yardımcısı Bahattin Bahadır Erdem’in Sedir Başkanlığını yaptığı ve bulunan İl Başkanı Davut Topluluk Akmeşe’yle fiks menü kendisine gidilen seçimde elan sonra düşünce istimal işlemine geçildi.

Share: