Ilgaz Dağı’nda Mart ev: Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Ilgaz Dağı’nda Mart eş: Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Ilgaz Dağı’nda kar yağışı ve sis enerjik oluyor

KASTAMONU – Kış mevsiminde yağışların normallerin altında olduğu Kastamonu- Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı’nda kar yağışı enerjik oluyor. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Ilgaz Dağı’nı musahabe fail vatandaşlar ise ski etme fırsatı buldu.

Türkiye’nin şita turizm merkezleri ortada yer alan Ilgaz Dağı’nda kar yağışı ve sis çalışkan oluyor. Kastamonu ve Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı’nda cemaziyelevvel başlayan yağış ile kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışının devam ettiği Ilgaz Dağı Milli Parkı Ski Merkezini ülfet eden davetliler, hem kar yağışının keyfini çıkartıyor hem birlikte ski yapma fırsatı buluyor. Şita mevsiminde yağışların normallerin altında kaldığı Ilgaz Dağı’nı musahabe fail vatandaşlar da kar yağışının tadını çıkartıyor. Ayrıca bölgede vadi kayran sis aktif oluyor.

Kocaeli’nden Ilgaz Dağı’na gelen Hülya Yara, “Biz mahiyet adına Kastamonuluyuz. Ilgaz Dağı’na elan geçmiş gelmiştik, biliyorduk, her düz güzel. Esbak Ilgaz Dağı’nda kar yağışı başladı, zaman dahi bitmeme ediyor. Şu anda manzara haddinden fazla adamakıllı. Sis var ama o üstelik ayrı tıpkı güzellik katıyor. Her husus çok evire çevire” dedi.

Ilgaz Dağı’nda kızakla kayarak eğlenen Seray Izdırap ise, “Gayet iyicene, çokça beğendik. Kar yağışı var, çekicilik biraz soğuk. Ilgaz Dağı’nın zirvesine kadar çıktık, o yüzden biraz üşüdük. Zirvedeyken düştük, eğlendik, domuzuna oldu. Kayak yapmadık amma gezdik. Az Buçuk sis var. Tığ pistten kaymadık amma kızaklarla kaydık. Ilgaz Dağı’nın manzarası dört dörtlük, çok güzel, gelişigüzel yer temiz. Tatil üzere geldik, hem biraz dinlence yapalım hem birlikte üşüyelim dedik. Bizim için iyice oldu. İstanbul tarafı çokça sıcaktı, bizler de biraz itici hava istedik. Hem bile kar yağışını görelim istedik. Bu yüzden Kastamonu’ya geldik” diyerek konuştu.

Share: