İçişleri Bakanı Soylu, Gaziler Haset programında konuştu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlanacağı 29 Ilk Teşrin 2023’te Türkiye sınırları içinde bir tane ayrımsız terörist kalmaması için uğraş ettiklerini söyledi.

19 Eylül Gaziler Haset zımnında Türkiye Gaziler ve Martir Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) aracılığıyla Pursaklar’bile planlı programa katılan Aristokrat, şehitleri ve gazileri katiyen unutmadıklarını, onların emanetine erbap çıktıklarını belirtti.

Soylu, Türk milletini, köklerinden, şehitlik ve gazilik anlayışından, ahlakından, sülale yapısından koparmaya çalışanların bulunduğunu rapor ederek, “Belki bizden daha çok paraları, çokça balaban propaganda bütçeleri var. Terör örgütlerinden LGBT derneklerine büyüklüğünde belki rastgele soy organizasyonu kullanıyorlar amma manevi bariyeri aynı tür aşamıyorlar. Gazilerin ve martir ailelerinin ortaya koyduğu inancı, imanı aşamıyorlar, Tanrı’ın izniyle aşamayacaklar.” diye niteleyerek konuştu.

Terör örgütü PKK’nın imdi “saklanacak mahbes aradığını” dile getiren Soylu, “Yalnız son iki ayda Ermiş Abluka Operasyonu ile az daha onları sindirmediğimiz, püskürtmediğimiz kayran kalmadı.” dedi.

Soylu, teröristlerin mağaralardan çıkamaz arkaç geldiğini söyleyerek, “Terör örgütünün Türkiye içerisindeki sayısı 120’nin altına düştü. Eskisi gibi her yerde fink atamıyorlar. Bize çekicilik attıkları Tendürek Dağı’nda benzeri biricik PKK teröristi bulunmayan, Tendürek tertemiz.” ifadelerini kullandı.

Karadeniz Bölgesi’nde, Mersin’den Hatay’a, Osmaniye’den Gaziantep’e, Kahramanmaraş’tan Adıyaman’a büyüklüğünde Amanos Dağları’nda tıpkısı bir tane yıldırıcı kalmadığını kaydeden Soylu, “Allah baht edecek, 2023 yılı 29 Ilk Teşrin yani Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında milletimize sözümüzdür, Allah izin verecek, kahramanlarımızla beraber bu ülkenin içerisinde benzeri bir tane terörist kalmayacak, seçme yan tertemiz olacak.” şeklinde konuştu.

“KUL, terör örgütü PKK ve PYD’ye 2 bilyon dolar müzaheret yapmıştır”

Vekil Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde defans sanayisi ve düzenlilik güçlerinin profesyonelleşmesi noktasında alınan mesafeye işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat düşmanlar ve hainler vesile kollamaktadır. Son 3 yılda ABD, terör örgütü PKK ve PYD’ye 2 bilyon dolar özlük bütçelerinden arkalama yapmışlardır. Amerika Senatosundan yardım yapmışlardır. Terör örgütünün Amerika ve Avrupa tarafından yeryüzü haddinden fazla desteklendiği antlaşma diliminde yıldırı örgütüne yeryüzü balaban darbeyi vurduk. Yalnız yıldırı örgütünü mağlup etmiyoruz, yemeden içmeden yıldırı örgütünün aklıyla, psikolojisiyle onu mahkum etmeye çalışmıyoruz, tıpkı zamanda yıldırı örgütünü destekleyen, bize müttefik kabilinden zahirî Amerika ve Avrupa’yı da yenik ediyoruz, yenik etmeye bitmeme edeceğiz.”

Aristokrat, Türkiye’nin bölgesindeki sorumluluğuna dikkati çekerek, “Sorumluluğumuz 780 bin kilometrekarede kalmaz, Amerika ve Avrupa’ya Irak’tan de elini incizap gücünü göstermeliyiz, Suriye’den bile elini çekme gücünü göstermeliyiz, Afganistan’dan da Pakistan’dan üstelik.” dedi.

“O siyasi partinin içerisindeki hiçbir kimseye siyaset etme hakkı vermezler”

Vekil Aristokrat, sabık günlerde HDP’li tıpkı kişinin 15 yaşındaki kız çocuğunu yıldırı örgütü PKK’ya kaçırmaya çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Dünyanın neresinde, gelişmiş olsun, gelişmemiş olsun, hangi ülkesinde eğer böyle tıpkı tutum olsa o siyasi partiye değil siyaset etme hakkı, o siyasi partinin içerisinde olan tek kimseye yöntem etme hakkı vermezler. Divan 1 Ekim’birlikte açılacak, o siyasal partinin mensupları gelecekler, TBMM’da oturacaklar. Terörle mücadelede elimizden geleni yaptığımız amacıyla, samimiyetimize inandığınız amacıyla karşı karşıya geldiğimizde bugüne kadar ne tıpkısı martir ailesinden ne bir gaziden yeryüzü ufak bire bir sitem sesi de duymadık amma ayrımsız bir tane sitem sesi duyuyorum: ‘Bunların Divan’te hangi işi var?’ diye sabahtan akşama kadar bu ülkede sitem sesi duyuyorum.”

“PKK’nın siyasi örgütü HDP, Türk siyasetine şantaj yapmaktadır”

Ati sene yapılacak seçimlere belen fail İçişleri Bakanı Aristokrat, şunları kaydetti:

“PKK’nın siyasal örgütü HDP, Türk siyasetine şantaj yapmaktadır. CHP’ye ve özge bütün siyasal partilere şantaj yapmaktadırlar. Hakaret ediyorlar, ağızsız kalıyorlar; ‘Bizsiz bunu yapamazsınız.’ diyorlar, sessiz kalıyorlar; ‘O koltuklarda oturuyorsanız, o ihaleleri alıyorsanız, sebebi biziz.’ diyorlar, sessiz kalıyorlar. Türk siyaseti, Amerika vesayetinden sonraları, Avrupa’nın vesayetinden sonra ilk kez önümüzdeki intihabat üzere PKK vesayetinin altında şu anda inim inim inlemektedir. 2023 seçimlerine giderken, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına giderken, götürüm edilebilmesi tür değildir. TBMM’ye o insanlar etap attığı sürece, o Gazi Meclis’in ruhu azap çekmektedir. Onların, oranın etrafına da gelememesi gerekmektedir amma maatteessüf ellerindeki imkanlar, asıl tehalüf dahil kalkışmak amacıyla, ‘Aman seçimi kazanalım dahi kimle olursa olsun.’ denilen iş, tıpkı zamanda büyükelçilerle bu arada oturdukları o anlaşmaların tamamını bu millete aynı şantaj namına kullanmaktadırlar.”

Süleyman Soylu, Türk milletinin, 2023 seçimlerine giderken PKK ve HDP’nin bu şantajını kabul etmeyeceğini ve mukteza cevabı vereceğini söyledi.

“Değil vatanın bir parçasını, çakıl taşı taşını dahi vermedik, vermeyeceğiz”

Balaban Angajman Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bile Türk askerinin, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla cepheden cepheye koştuğunu belirterek, “Üstünde yaşadığımız topraklar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bile martir kanlarıyla sulanmıştır, martir kanlarıyla alınmıştır. Onun için bu vatanın bire bir bedeli yoktur. Değil vatanın tıpkı parçasını, bire bir çakıl taşı taşını birlikte vermedik, vermeyeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin akıbet yıllarda terörün yekpare unsurlarıyla mücadele ettiğine ve nazik başarı sağladığına dikkati çeken Destici, “Bu coğrafyada olduğumuz sürece bize saldırmaya devam edecekler ama onlar hangi yaparlarsa yapsınlar, biz bile dünya var az çok bu coğrafyada olacağız ve ay boş al bayrağın altında müstakil ve hür şekilde yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Küçük Asya Ajansı Umumi Müdürü Başkomutan Karagöz’ün bile aralarında bulunduğu bazı iletişim araçları mensupları ödüle layık görüldü.

Programa kâh milletvekilleri, Pursaklar Şehremini Ertuğrul Okkalı, Ankara Itimat Müdürü Mal Yılmaz, TÜGŞAV Umumi Başkanı Lokman Aylar ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Share: