İç Anadolu’da öğrenciler zaman tatiline girdi

Yozgat, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Niğde ve Nevşehir’dahi zaman tatili dolayısıyla öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Yozgat’ta 12 Ilkgüz 2022’üstelik başlayan eğitimin bir numara dönemi sona erdi. İl genelinde 69 bin 610 öğrenci tatile girdi.

Sakarya İlkokulunda birinci sınıf öğrencilerine karnenin yanı sıra hikaye betik de dağıtıldı.

Öğrencilerden Hamza Altın, karne aldığı üzere haddinden fazla bahtiyar olduğunu, tatilde arkadaşlarıyla oyun oynayacağını ve pusula okuyacağını söyledi.

Kayseri

Kayseri’bile çağ tatiline girecek okullarda karne dağıtım töreni düzenlendi.

İlmiye- Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulundaki törene katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ayhan Yanlışlık ve Melikgazi Şehremini Mustafa Palancıoğlu ile sınıfları gezerek öğrencilere karne verdi.

Vali Çiçek, karne dağıtım töreninin arkası sıra gazetecilere, 334 bin öğrencinin zaman karne aldığını ve 22 bin öğretmenin de öğrencilerin başarısında yüce çalışmalara imza attığını söyledi.

Servis araçlarının kontrolü noktasında kırılan davrandıklarını anlatan Çiçek, kontrollere ehemmiyet verdiklerini ve gerekli denetimlerin yapıldığını anlatım etti.

Kırıkkale

Kırıkkale’bile Hasan Ulvi Yücel İlkokulunda düzenlenen törene, Ilbay Bülent Tekbıyıkoğlu, Ilbay Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu ve İl Milli Yetişek Müdürü Hayati Telefoncu katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilere karne ve muhtelif hediyeler veren Tekbıyıkoğlu ile beraberindekiler, öğrencilerle foto çektirdi.

Tekbıyıkoğlu, törenin peşi sıra yaptığı açıklamada, el genelinde 240 okulda kısaca 47 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını ve tatile girdiğini aktardı.

Kırşehir

Kırşehir’de 2019 okulda 44 bin 420 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Ilbay Hüdayar Mete Buhara, merkeze vabeste Toklumen köyündeki ilkokulda planlı törende öğrencilere karne dağıttı.

Merkez Yunus Emre İlk ve Ortaokulunda birlikte öğrenciler karnelerini aldı. Öğretmenlerinden karnelerini kayran öğrenciler İstiklal Marşı’nı okuyarak dağıldı.

Sivas

Sivas’ta 722 okulda 117 bin öğrenci karnelerini alarak nısıf sene tatiline girdi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Şehremini Hilmi Âlim ve İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Ergüven Arslan, Yavuz Düz İlk ve Ortaokulu’nda karne dağıtım törenine katıldı.

Parıltı ve Âlim, öğrencilere yarı yıl tatilinde okumaları için pusula ile muhtelif hediyeler verdi.

Niğde

Niğde’birlikte 73 bin 55 mektepli karne heyecanı yaşadı.

Ilbay Mustafa Çalıştırıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Zahide El İlkokulunu konuşma ederek öğrencilere karne verdi, mektup armağan etti.

Belletici, öğrencilere ongun tatiller dileyerek, “Öğrencilerimiz, gelişmemiş ayrımsız molayı türe ettik. İlimiz genelinde 73 bin 55 öğrencimiz bugün itibarıyla nısıf yıl tatiline girdi.” dedi.

Nevşehir

Nevşehir’da nısıf yıl tatiline giren 59 bin 988 öğrenci karne aldı.

Ilbay İnci Sezer Becel, site merkezindeki Alkım Anaokulu ve İstiklal Ortaokulunu ülfet ederek, öğrencilerin karne heyecanını paylaştı.

Sınıflarda öğrencilere karne ve sükse belgelerini dağıtan Becel, tatil sürecinin müfit değerlendirilmesi üzerine tavsiyede bulundu.

Share: