Hataysporlu Eli Açık Alıcı’dan Taner Savut için müzaheret çağrısı

Hatayspor’da kalıp giyen ve çöküntü altından öz imkanlarıyla çıkmayı başaran Cömert Müşteri, sportif direktör Taner Savut üzere yardım çağrısında bulundu.

Ülkemizin 10 ilinde şişman yıkıma posta açan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinde İzmirli futbolcu Bonkör Azrail da depresyon altından kurtuldu. Altınordu altyapısında koşa kardeşi Hazar Kamera’yla gelişigüzel yetişip bu kulüpte 6 yıl aç olarak eşkal giydikten sonraları ilk 2020’bile Göztepe’ye, peşi sıra mevsim başında Süper Küme temsilcisi Atakaş Hatayspor’a aktarma olan 25 yaşındaki salim bek Eli Açık, kabusu yaşadı. Iş akşamı Kullanılmamış Hatay Stadyumu’nda oynanan Hatayspor- Kasımpaşa maçında önce 11’dahi başlayan ve 90 zaman şekil giyen futbolcu, tıpkısı geceleyin takım arkadaşlarıyla birlikte saat 04.17’da yaşanan 7.7 şiddetindeki depreme yakalandı.

Üzerine odanın duvarı devrilip özlük imkanlarıyla enkazdan çıkan futbolcunun bir nice topluluk arkadaşı ve hocaları da son anda kurtuldu. Kasımpaşa maçında 90+7’nci dakikada Hatayspor’un yengi golünü atan Alicenap’in 31 yaşındaki Ganalı topluluk arkadaşı Christian Atsu ise kaldığı binanın enkazından depremden kestirmece 30 saat sonradan yanık namına çıkarılabildi. Kişi durumunu unutup arkadaşları amacıyla yardım çağrısı özne Koçak Alıcı, aramalara ve mesajlara dönemediğini tabir ederek, enkaz altında kalanlar üzere dua beklediklerini belirtti. Koçak Azrail, sportfi yönetmen Taner Savut’un ise hala enkez altında olduğunu ve arama istirdat çalışmaları üzere arkalama gerektiğini bildirdi.KARDEŞİNDEN AÇIKLAMAKerim’in ufak tefek bertik ve kanamalar dışında majör tıpkısı esenlik probleminin olmadığını tamlayan Samsunspor futbolcusu koşa kardeşi Hazar Kamera ise “Tün sarsıntı sırasında Allah’tan uyanıkmış. Hareket simultane duvar tüm üzerine yıkılırken Allah’tan arada madik ve masa varmış. Zar onların üstüne gelmiş. Sonraları duvara print atmış ve sağ salim çıkma. Ayrımsız apartmanda yaşadıkları hocalar ve futbolcular vardı. Onlar dahi sağ salim eski enkazdan” açıklamasını yaptı.DUALAR TANER SAVUT İÇİNHataysporlu topçu Christian Atsu’yla Hatay’da yıkılan bir binada depresyon altında kalan kulübün İzmirli sportif direktörü Taner Savut’tan müjdeli selen bekleniyor. İzmirspor’da hevesli olup peşi sıra Fenerbahçe’nin yolunu tutan 49 yaşındaki Savut, birçok kulüpte topçu namına forma giydikten sonra Ege’bile Manisa Ayak Topu Kulübü’nde 2 ayrımlı dönemde sportif müdürlük yaptı. Manisa FK’üstelik geçen zaman çalıştıktan bilahare zaman başında Hatayspor’la anlaşan Savut’un çöküntü altında olduğu belirtildi. Evli ve 1 kız babası Taner Savut’un Manisa’da hararetli ailesi de umutla gelecek haberi bekliyor.BUCASPOR’DAN YARDIM ÇAĞRISI

TFF 2’nci Kütle Al Grup’taki İzmir temsilcisi Bucaspor 1928’in fizyoterapisti Burak Yıldırım’ın ailesinin Gaziantep’te çöküntü altında kaldıkları öğrenildi. Zerrin-lacivertli kulüp, “Fizyoterapistimiz Burak Yıldırım’ın ailesi Gaziantep İslahiye ilçesi Dervişpaşa Mahallesi Molla Hasan Caddesi Kardelen Apartmanında enkaz altında kalmıştır. Kendilerinin sesi duyulmakta ancak iletişim kurulamamaktadır. Bucaspor 1928 kendisine AFAD ve birlik mezun kurumlardan ailenin kurtarılması ve durumları ile ait vukuf alınması üstüne evgin yardım beklemekteyiz” çağrısı yaptı. Henüz geçmiş Göztepe forması giyen Eskimemiş Malatyasporlu Barış Başdaş, 7.7’lik önceki depremde ikinci kattan atladığı amacıyla ayağından alçak şekilde yaralanırken, esbak yıllarda Karşıyaka’yı işveren Ahmet Taşyürek ve Göztepe’dahi fariza işleyen İlhan Palut’un memleketleri Hatay’daki bir nice yakınının göçük altında kaldığı öğrenildi.

Share: