Hatay’da “Sosyal Girişimcilik, Ihya ve Ahenk Projesi” başladı

Hatay’bile, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü ile Acun Bankası koordinasyonunda hesaplı “Içtimai Girişimcilik, Ihya ve Neva Projesi” (SEECO) başlatıldı.

Avrupa Birliğince (AB) desteklenen projenin kentte başlaması zımnında Sedir Kültür ve Sanat Merkezi’nde toplantı düzenlendi.

Kalkınma Ajansları Umumi Müdürü Sulh Yeniçeri, konuşmasında, 2021’de başlayan 39 milyon 500 bin ekü bütçeli projenin 11 ili kapsadığını söyledi.

Projeyle refahın, güçlükle genelinde stabil yayılmasını amaçladıklarını belirten Yeniçeri; “SEECO Projesi, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Adana, Mersin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dahi kadınlar ile gençlerin istihdamının artırılmasında muhteşem bir müşabih oluşturacaktır. ” diye niteleyerek konuştu.

Yeniçeri, icraat kapsamında kadınların ve gençlerin teknik düzeylerinin gelişmesine ve istihdam olanaklarının artırılmasına müteveccih eğitimler verileceğini aktardı.

Maşrık Akdeniz Kalkınma Ajansına projeden 9 milyon 800 bin avro bütçe ayrıldığını dile getiren Yeniçeri, “Proje bütçesi, bölgedeki kadınlar ve gençlerin sosyal girişimcilik eliyle istihdamda vadi almasını, kesim kaynağı tesisleriyle yenilikçi fikirlerin ürünlere dönüşmesini, bölgesel ve ulusal içtimai girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesini sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan birlikte SEECO Projesi’nin kalburüstü olacağına inandığını belirterek çalışmanın bölgeye esaslı ve iyi olması diledi.

Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Ateşli, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, ara sıra şehremaneti başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Share: