Harran Üniversitesi hastanesine genel ortopedi dalında hediye verildi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi hastanesi gelen ortopedi dalında birincilik ödülü kazandı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre Ortopedi ve Sarsıntı Bilimi Anne Veri Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay ve ekibi, 25-30 Ekimde Antalya’da düzenlenen 31. Millî Türk Ortopedi ve Sarsıntı Bilimi Kongresinde sunduğu “Walant Yöntemi Uygulanarak Yapılan Kemik ve Ferah Nesiç İşlemi İçeren Ortopedi Cerrahilerinin Sonuçları” ünlü himmet umumi ortopedi dalında birincilik ödülüne müstahak görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer sunulan Prof. Dr. Altay, yılda bir defa yapılan millî kongreye Türkiye’nin her ilindeki üniversiteler, eğitim ve araştırı klinikleri, kamu ve özellerdeki ortopedi ve sarsıntı bilimi uzmanları katıldığını belirtti.

Kongrede konuyla ait aktüel bilimsel yaklaşımlar ile ilişkin düşün alışverişinde bulunulduğunu aktaran Altay şunları kaydetti:

“Harran Ortopedi Kliniği yerine kongreye katılıp sunduğumuz ilmî çalışmamız, alelhusus akciğer dokusu üzere afiyet sorunları dolayısıyla umumi anestezi alamayan hastalarda meri bölgesel duyum yitimi tekniğiyle mızrap ve hafif nesiç ameliyatlarının sonuçları paylaşma kendisine özetlenebilir. Yapılan millî kongreye Türkiye’nin temas ilindeki üniversiteler, terbiye ve araştırma klinikleri, amme ve özellerdeki ortopedi ve travmatoloji uzmanları katılarak aktüel ilmî yaklaşımlar ile ilişkin düşünüm alışverişinde bulunuyor. Hele Kovid-19 pandemisi sırasında akciğer problemi olan hastaların duyum yitimi (narkoz) almaları gibi olmadığından bölgesel uyuşturma teknikleriyle ciddi ameliyatların yapılması ülkemizde ve dünyada yetişkin aynı gerekseme haline gelmiştir. Tığ dahi dünyadaki bu soruna tıpkı hal hatırlamak amacıyla ‘Walant Yöntemi Uygulanarak Yapılan Mızrap ve Hoppa Doku İşlemi İçeren Ortopedi Cerrahilerinin Sonuçları’ isimli çalışmamızı Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Esas Bili Dalı tedrisat üyeleri Dr. Ahmet Alp Yiğit, Dr. Öğr. Üyesi Zevalsiz Yanardağ Okkalı ve Dr. Öğr. Üyesi Şiddetli Orhan ile yaparak kongreye sunduk. Çalışmamız kongreye katılan bütün diğer icraat arasında ilmî değerlendirme jürilerinin oybirliğiyle genel ortopedi dalında birincilik ödülüne müstahak görüldü. Emeği güzeşte bilcümle hocalara teşekkür ediyorum.”

Share: