CHP’li Antmen: “Uzlaştırmacıların yemeden içmeden avukatlardan oluşması gerekir”

CHP Mersin Saylav Alpay Antmen, yargıdaki telif hakkı sürecinin tarafsız ve mutlak olması gerektiğini belirterek, “Bunun için uzlaştırmacıların hemen avukatlardan seçilmesi gerekir.” dedi.

Antmen, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, avukatların sorunlarını anlattı.

Yargıya güvenin kalmadığını argüman fail Antmen, vatandaşların yargıya güveninin sağlanması için hür mahkemelerin kurulması ve yansız yargıçların fariza yapması gerektiğini söyledi.

Antmen, adalet mekanizmasının hemen tez değil, savunma makamından bile oluştuğuna belen ederek, “Adliye süresince veya dışında avukatlara müteveccih çaba ve taciz olayları yaşanıyor. Bunlara karşı çalışkan tıpkısı savaşım yapılmıyor.” diye niteleyerek konuştu.

Avukatların konuşu koşullarının bile bereketli olmadığını öne süren Antmen, şunları kaydetti:

“Yargıya hep adına bakılmazsa sorunlar çözülmez. Avukatların kazançlı koşullarının düzelmesi üzere CMK ücretleri, minimal ücret tarifesine endekslenmeli. Cümle barolar üstelik bunu istek ediyor. Mecburi kayırma kapsamında görev eden avukatların fariza alanının genişlemesi lazım. Ayrıca uzlaştırma sürecinin tarafsız ve özgür olması gerekir. Bunun için uzlaştırmacıların hemen avukatlardan seçilmesi gerekir.”

Antmen, Türkiye’de süt kuzusu yersiz bire bir adli dinlence sistemi olduğunu, yemeden içmeden hâkim ve savcıların dinlence yaptığını, avukatlar ile yönetimsel personelin çalıştığını, müsaade sisteminin benzeri kurala bağlanması gerektiğini dile getirdi.

CHP’li Antmen, kamu avukatlarının zat haklarının dahi düzeltilmesi önerisinde bulundu.

Share: