CHP, TBMM Umumi Kurulu’nda görüşülen içtimai iletişim araçları düzenlemesi üzere serencam kozunu oynamaya hazırlanıyor: Esas Mahkemesi’ne gideceğiz

CHP Grup Başkanvekili Açık Deniz Altay ile CHP Iletişim Araçları ve İletişimden Sorumlu Genel Başbuğ Yardımcısı Tuncay Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri bitmeme eden, “Matbuat Kanunu ve Kâh Kanunlarda Fark Yapılmasına Dayalı Yasa Teklifi” üzerine ortak basın toplantısı düzenledi.

“TÜRKİYEYİ DEMOKRASİ LİGİNDE KOL DÜŞÜRECEK”

Yasayı eleştiren Altay, ” Türkiye’nin çabucak demokrasiye müteveccih tahribatın önüne geçebilmesi lazım. Esasen bu görev TBMM’nindir. Yani teşri organınındır. Icra organı yoluyla Türk demokrasisi linç ediliyor. Ortadan kaldırılmak isteniyor, fesih ediliyor. Maatteessüf fırka aidiyetine dayalı olarak Divan çoğunluğu bile alet oluyor. Evvel izlemişsinizdir. İnat bitmeme ediyor. Talimata uyma kararlılığı bitmeme ediyor. Esbak üstelik söyledim, MHP’bile elan hâkim görünüyor. SELIM Fırka zarfında günahlarını almayım, gerçekten bu yasanın Türkiye’ye yakışmayacağını, evvel Sedir’te söylediğim üzere Türkiye’yi acun demokratlık liginde kategori düşüreceğini, grup düşürmekten geçtim takım dışına iteceğini gören siyasetçiler namevcut değil. Bütün samimiyetimiz ve mebzul niyetimizle bunu anlatmaya çalışıyoruz. Sayın Tuncay Özkan, Genel Başkanımızın Başdanışmanı, meslekten gelen bire bir aksakal kendisine, bu konuda AK Parti yetkilileri ile 50’den çok bağlanak gerçekleştirdi. Burada bizim muradımız meramımız; üzüm aşındırmak, bağcı benzetmek değil. AK Fırka’nin kusurlarını bulup bulup millete yorumlamak değil. Arz olağan hareket o, şaibe partisi zaten. Ama Türkiye’nin ve demokrasimizin halel edilmesi, bizim içerde de huzurumuzu, iç barışımızı hırçın etkiler.” ifadelerini kullandı.

“‘HERKESE KODES YOLUNU GÖSTEREN YASA İLE UĞRAŞIYORUZ”

Düzenleme ile getirilen bazen maddelere özellikle dolma habere mapushane cezası getiren 29’uncu Madde da uzlaşma aradıklarını tamlayan Altay, “Adeta anlaşmak için herkes elinden geleni yaptı. Beyefendinin dilinde tüy bitti. Gazetecilikten gelmenin verdiği konuya hakimiyet, dünya örneklerine dünyalık olması sebebiyle dahi söylenmesi gereken seçme özdek söylendi. Bu kanun bu haliyle geçerse bilcümle bunlar mevkuf yargılanmak kayıt ve şartıyla, bunu söyleyen, yazan, retweet fail herkese mapushane yolunu gösteren ayrımsız kanun ile uğraşıyoruz, uğraşacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Temelinden kimsenin şüphesi olmasın kim bu kanun CHP’nin hazını kesmeye, susturmaya yetmez. Bu yasadan etraf Türkiye’dahi idraksiz aşama atacak bir tane CHP’li bulunmayan. SELIM Tümen’nin bunu bilmesini isterim” dedi.

CHP YASAYI ESAS MAHKEMESİNE TAŞIYACAK

Engin Altay, bu yasanın çıkmaması amacıyla son temel kadar uzlaşma arayacaklarını belirterek, “Şayet bu kanun geçerse ve tığ Anayasa Mahkemesi’ne hiç elbet yayınlandığı günün devrisi günü gitmeyi planlıyoruz. Ülen Anayasa Mahkemesi aynı paket daha getireceğiz sana öyle görünüyor” diye konuştu.

“EYT ARALIKTA DEĞİL, BIR LAHZADA ŞİMDİ DİYORUZ”

Altay, TBMM Cazibe ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri bitmeme eden iktisadi düzenlemeleri içeren testis yasaya ilgili, “52 maddelik husye yasayla; kamunun, devletin vatandaşlardan birtakım alacakları infirak ediliyor. Cesaret ve Yurtlar Kurumu’na medyun olan öğrencilerimizin faizleri siliniyor. Bay Kemal’in öğrencilere benzeri armağanı adına birlikte düşünülebilir. Çap bazen alacaklarından vazgeçiyor amma bu torbada kur korumalı mevduatın süresi uzuyor. Tığ bugün CHP Cazibe ve Bütçe Komisyonu üyelerimiz, 5 pare öneri vereceğiz. Ya bile uzarsa ferda. Cazibe ve Bütçe Komisyonu. EYT, aralıkta değil kolaylikla şimdi diyoruz. EYT’lilerin umutları ve hayalleri ile oynamaya kimsenin hakkı namevcut, özellikle Divan’in on paralık hakkı yok diyoruz. Gelir Vergisi Kanunu’nda ayrım tahsis etmek vasıtasıyla vergi dilimi meselesini, buradaki adaletsizliği ücretlilerin lehine düzeltilmesini rica edeceğiz” dedi.

Altay, mazi Umumi Kurul’de CHP Muğla Saylav Burak Erbay’ın telefonunu çekiçle kırmasıyla ilişik soruya “Milletvekilimiz olayın vahametini kamuoyuna bire bir görsel ile paylaşmıştır. Metal ayrımsız çekiçle girilmesi eleştiriye örtüsüz benzeri konudur. Milletvekilimizin burada muradı, Sedir’e silah evet da delici, yaralayıcı cihaz sokmak değil gençlerin elinde sonuç artan telefonun da, telefonla sosyal medyada özgürlüklerini kullanamayacaklarına farkındalık yaratmaktır” diyerek bedel verdi.

Share: