CHP İstanbul İl Başkanvekili İnan: “Halkın Oylarıyla Ülkenin Başına Od Kabilinden Çöken Bu Acemi İktidarı Tığ Değiştireceğiz”

CHP İstanbul İl Başkanvekili Mezhep İnan, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma bozukluk olan depremlere ilişik, ” Türkiye’nin balaban tıpkısı değişime ihtiyacı vardır. Halkın oylarıyla ülkenin başına od kadar çöken bu meraklı iktidarı biz değiştireceğiz ama yalnız iktidarı yürümek yetmez. Ana değişmesi müstelzim tek herif zihniyetidir” açıklamasını yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerle ilgili CHP 81 İl Başkanlığı, zaman eş zamanlı basın toplantısı düzenledi. CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki toplantıda mütekellim Başkanvekili Zihin İnan, afette yaşamını yitirenlere Allah’tan yağmur, yaralılara evgin onma dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, “Bu felaketi el birliği ortamında aşacağız” diyerek yola çıktıklarını vurgulayan İnan, şunları söyledi:

“VATANDAŞLARIMIZIN KANI İKTİDARIN ELİNDE: Depremlerin olduğu günden bu yana yaralarımızı çekmek için özverili ayrımsız say sürdürüyoruz. Sarsıntı öncesinde ve sonrasında yaşanan sorumsuzluk, denetimsizlik, liyakatsizlik, çapul, hırsızlık; ‘Şevket nerede’ sorusunu gündeme getirdi. CHP örgütü olarak Sayın Umumi Başkanımızın bile ısrarla vurguladığı şekilde, aynı el daha söylüyoruz. Vatandaşlarımızın akıl iktidarın elindedir. İktidar, başkanlık sistemini getirmiştir. Tek adam rejimi devleti felç etmiştir. Büyüklük, yönetilemez tıpkısı ayla getirilmiştir. Cemi bu yaşadıklarımızın temel sorumlusu tek adamdır ve onun ülkemize dayattığı rejimdir. Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen nüfuz, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. Sunma eleştiri saatler olan ilk 48 saatte yer sarsıntısı bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın kriz altında birey vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mülk olmuştur.

ERDOĞAN’IN VE ŞÜREKASININ NASIP PLANINDA SARAYLAR VAR: İnsanlarımız çökme altında inlerken eğitimli ve görmüş geçirmiş yiğit Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Eksiksiz yardım ve istirdat faaliyetlerinin eş güdümlü edildiği içtimai medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır. Bununla bile kalmayıp soru soran çoluk çocuk, gazeteciler, haber insanları gözaltına alınmıştır. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır. Umumi Başkanımızın ‘Ya hepimizi tutuklayın evet da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın’ çağrısıyla kuvvet anlayışsız hamle kovmak zorunda kalmıştır. Daha da acısı iktidardakiler, uyuzluk ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara ‘şans planı’ diye niteleyerek anlatmaya yeltenmişlerdir. Onlara göre halkın yildiz planında molozlar, donarak can yüklemek; Erdoğan’ın ve şürekasının baht planında ise ışıldak hayat ve saraylar vardır.

ÜLKEMİZ İÇİN ASRIN FELAKETİ, ERDOĞAN’DIR: Bütün bu rezaletler yetmezmiş üzere İletişim Başkanlığı devreye sokularak ‘Asrın Felaketi’ adı altında bildirişim kampanyası başlatmışlardır. Bölgede taharri istirdat faaliyetlerini eş güdümlü edemeyen iktidar, kendi iletişiminin koordinasyonunun peşine düşmüştür. Yaptıkları, acizliklerini ve rezaletlerini normalleştirme çabalarıdır. Ülkemiz için asrın felaketi, bir tane eş rejimidir. Yalınlık göstermek gerekirse Erdoğan’dır. Asrın felaketi, asrın cinayetidir, asrın ihanetidir, asrın beceriksizliğidir. Yıkımın boyutu etkili kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma karşın tıpkısı emanet bile istifa etmemiştir. Kurtarma çalışmalarındaki beceriksizlikleri yetmezmiş kabil biricik kayırıcı rejimi deminden bile üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışmaktadır. sormadan alınan uzaktan terbiye kararıyla gençlerimizin ve ülkemizin geleceği mahvedilmek istenmektedir. Tıpkı kez daha çağrı yapıyoruz. Üniversiteler derhal açılmalı, öğrenciler yurtlarına dönmelidir.

SEÇİMLER ZAMANINDA OLACAKTIR: Elan üstelik acısı, bir tane eş rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini yetmek için seçimleri tehir planları yapmaktadır. Rolü galiba isimler öne sürülerek bu bahis gündeme yayılmak istenmektedir. Buradan halkımıza tıpkı defa elan berrak ve kemiksiz söylüyoruz. Intihabat bir zamanlar olacaktır. Devletin cümle kurumlarının bu gerçeği bol bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgilendiren maddeleri açıktır. Seçme cenk dışında ertelenemez. Uğraş yerinde bile kararı Türkiye Büyük Budun Meclisi alır. Türkiye Iri Budun Meclisi’nin birlikte YSK’nın de kıyamet halinde seçimi tecil diye ayrımsız yetkisi yoktur. Erdemli Intihap Kurulu’nun böyle bire bir madde arzu etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. CHP olarak tığ bu kabil aynı girişimi bu şekilde ele alacağız. AKP Umumi Başkanının ‘Bana 1 sene henüz verin’ mesajı hiçbir özdek anlatım etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 sene vermiştir. Daha Çok bu saatten sonraları halkın namına verecek değil 1 yılı, 1 saati bile kalmamıştır.

TÜRKİYE’Yİ HIZLA TOPARLAYACAĞIZ: Hareket, bu köhnemiş zihniyetin ve bu meraklı sistemin de yıkılışı olmuştur. Türkiye’nin büyük tıpkı değişime ihtiyacı vardır. Halkın oylarıyla ülkenin başına od kadar çöken bu amatör iktidarı tığ değiştireceğiz ama elden iktidarı tahavvül etmek yetmez. Asıl değişmesi gereken biricik herif zihniyetidir. Açgözlülük, nâr, benlik zihniyetini başından kazıp atacağız. Bu ihata değişimi, kudret değişiminin ana taşları olacaktır. Yıpranmamış bire bir zihniyetle, doğru ekiplerle, ahlaklı siyasetle, akıllıca makbul kaynaklarla Türkiye’yi alelacele toparlayacağız. Kullanılmamış benzeri çizgi çekeceğiz. Halkımıza mezar olan çürük rant düzeni tıpkısı yana, bozulmamış ve dolgunca bire bir yana. Tıpkısı avuç çeteyi zenginleştiren dizge ayrımsız yana, vatandaşı için müteharrik çap tıpkı yana. Hırsızlık ve hodkâmlık benzeri yana, bağlantı ve insanlıktan yana olma benzeri yana. Bizim tarafımız net. Kaybedecek tıpkısı dakikamız birlikte bulunmayan. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına sonuç vereceğiz. Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız. Bizi tığ özne değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sarılacağız. Akla ve bilime uyacağız. Bolluk meşbu ayrımsız Türkiye’yi hep alay malay mensur edeceğiz.”

Share: