Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde taze pilotlarıyla sükse peşinde koşacak

Canlı pilotları ile Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğu kazandıran ve iddiasını tam kategorilerde sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Kocaeli Rallisi amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Ford Otosan’dan yapılan açıklamaya bakarak, Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Kocaeli Rallisi, bu sene 16-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

131 kilometresi hususi kadem görünmek üzere bütün 404 kilometre uzunluğundaki Kocaeli Rallisi’nde, Castrol Ford Team Türkiye, genç pilotları ile kül takım savaş edecek.

Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uğrunda düzenlenecek seremonik bidayet ile başlayacak yarışma, erte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kurultay Merkezinde düz kayran servis çıkışından start alacak.

İlk günkü savaşım 6 hususi etabın tamamlanmasının arkası sıra 18.23’te son bulacak. İkinci dönem ise pilotlar saat 10.00’de başlayacak mücadelede, 3 hususi etabı geçerek 18 Ilkgüz Ilişki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezindeki finiş podyumuna mezun olmak için yarışacak.

Ford markası performansı, sağlamlığı ve ralli sporundaki esaslı geçmişi ile bu yarışta dahi araç listesinde sunu haddinden fazla yeğleme edilen otomobil markası olurken, Ford Otosan’ın Gölcük ve Yeniköy fabrikalarına dahi aile sahipliği fail Kocaeli’bile 39. misil düzenlenen ralli, Castrol Ford Team Türkiye için üstelik ayrı ayrımsız öneme sahip.

Castrol Ford Team Türkiye’nin 22 gözyaşı ortalamalı tüvana kadrosu, şampiyonayı domine ederken Kocaeli’nin kuzeyindeki toprak zeminli orman yollarında liderlik üzere savaşım edecek.

Ayrıca topluluk pilotları haricinde saftirik ve genç pilotlardan oluşan toplamda 20 takım Castrol Ford Team Türkiye ve Fiesta Rally Cup çatısı altında Kocaeli Rallisi’nde Ford Fiestalarıyla başlama alacak.

Türkiye Gençler Şampiyonası’nın geçmiş 3’ü Castrol Ford Team Türkiye’den

Bu yıla kudretli tıpkı saksı fail Castrol Ford Team Türkiye’nin güre ve ati vadeden pilotları Türkiye Ralli Taze Pilotlar Şampiyonası’nın önce 3 sırasını kapatmış durumda.

1’inci tam 4 çeker Ford Fiesta R5 ile Ulu Türkkan, 2’nci tam Ford Fiesta R2T ile Can Sarıhan ve 3’üncü sırada Ford Fiesta Rally4 ile Efehan Müellif bulunuyor. Castrol Ford Team Türkiye ayrımsız zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Markalar Şampiyonası liderliğinde kayran alıyor.

2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın önceki yarışında şampiyona üçüncülüğüne yerleşen ve ikinci yarışta bökelik ikinciliğine yükselen Ali Türkkan, Co-pilotu Burak Erdener ile birlikte Türkiye Ralli Şampiyonasında şampiyonluğun arz şişman adaylarından biri olarak Kocaeli Rallisi’ne iddialı başlayacak.

Yarış öncesinde yer zeminde Castrol Ford Team Türkiye’nin böke pilotu ve takımın uçman koçu Misyon Bostancı ile yaptığı testlerde aracıyla uyumunu arttıran ve yeni ayarlar deneyen Büyük Türkkan, Kocaeli Rallisi’nde temposunu daha bile erdemli yilbik zirvede olmayı hedefliyor.

Türkiye Ralli Canlı Pilotlar Şampiyonası’nın 3’üncü sırasında yer alan ve geçen yıl Kocaeli Rallisi’nde etkileyici adım dereceleriyle dikkati çeken 1999 tevellütlü Efehan Kalem Erbabı, Co-pilotu Kutay Ertuğrul ile alay malay bu sene çok sevdiği Kocaeli Rallisi etaplarında, önceki yıllardan henüz dinç olan uzlaştırıcı Fiesta Rally4 ile iki çeker araçların arasında zirvede kendine meydan keşfetmek istiyor.

Ford Fiesta R2T ile 1998 doğumlu Fert Sarıhan, Co-pilotu Amor Akal ile yarışırken, bu sene sezonun başında kaybettiği puanlarla Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 4’üncü tam kâin Ümitcan Özdemir ve Co-Pilotu Batuhan Memişyazıcı de kaybettiği puanları et kafalı kazanmayı ve bökelik yarışına dahil olmayı hedefliyor.

Fiesta Rally Cup’ta savaş kızıştı

Castrol Ford Team Türkiye yoluyla 2017’den beri bakir formatıyla devam fail ve Ford Fiestalar amacıyla özel yerine planlı Fiesta Rally Cup, seçkin yaştan görmüş geçirmiş pilotları ve ati vaat fail genç pilotları istekli benzeri ekibin parçası haline getirirken, bu yıl eskisinden da henüz heyecanlı konseptiyle dikkati çekiyor. 4 çeker ve 2 çeker doğmak için iki bakir kategorinin elan eklendiği kupada önce üç konkur böylecene savaş daha dahi kızıştı.

Fiesta Rally Cup’bile sonuç iki yarışın galibi Serhan Türkkan-Koray Akgün ikilisi kupada lider durumdayken 4 çeker Fiesta Rally3’lerle yarışan rakiplerinin beyninde iki çeker aracıyla vakit kaybetmeden 9 benek farkla ikinci tam mevcut Burak Başlık ise ayrımsız zamanda Ford Fiesta Rally4 ile Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu mücadelesi veriyor.

Sezon esasen beri istikrarlı ve mütezayit temposuyla dikkati çeken Ağa Ünver ise sadece 1 benek farkla kupada 3’üncü tam düzlük alıyor.

Sezonun geçmiş rallisini kazanarak Fiesta Rally Cup liderliğine oturan Erol Deniz Kazı, sonrasında şanssız geçen iki yarışın ardından 4’üncülüğe kadar geriledi. Deniz Kazı, başarılı olduğu Kocaeli Rallisi etaplarında tekrardan zirve mücadelesine ortak olmak istiyor.

Uluslararası sporculara dahi belirtik olan Fiesta Rally Cup’a İran’dan katılan takım Saber Khosravi ve co-pilotu Hamed Majd, R1-ST sınıfında kazandıkları puanlar ile sınıflarının liderliğinde bulunuyor.

TOSFED Ralli Kupası’nı da Fiesta Rally Cup pilotları domine ediyor

Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının içerisinde ralli sporunun evliya isimlerinden Oğuz Gürsel yerine koşulan TOSFED Ralli Kupası’nı de Fiesta Rally Cup pilotları domine ediyor.

Kupanın genel klasmanın önceki 3 basamağında Fiesta Rally Cup pilotları bulunuyor. Fiesta R2 ile yarışan Melik Gürel kupanın lideriyken Fiesta Rally3 ile yarışan Levent Şapçılar kupada ikinci tam, Şapçılar’ı Fiesta R2 ile Erdem İlbaylı izleme ediyor.

Türk ralli sporunda zinde yıldızları doldurmak için geçen sene uçucu kadrosunu büyük oranda yenileyerek daha da gençleşen ve 22 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin sunu genç ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, 25. sezonunda 15. şampiyonluğu hedefliyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 20’nin üzerinde otomobil yarıştıran Castrol Ford Team Türkiye bu yıl, 2022 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Co-Pilotlar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli Güre Pilotlar Şampiyonluğu ve 2022 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu üzere savaş ediyor.

Share: