Büyükkılıç, Yıldız ve Aksu’dan engelleri ortadan kaldıran merkeze ziyaret

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, geçmiş dolaşma Erke ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız ve esbak çağ Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile gelişigüzel Türkiye’nin arz kaslı örtüsüz yaşam merkezlerinden birisi olan Besime Özderici Münhal Hayat Merkezi’ni müzakere etti.

Komutan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel ehemmiyet verdiği Türkiye’nin sunu mütekâmil peyda dirim merkezi olan ve birlik engelleri ortadan kaldıran Besime Özderici Açık Hayat Merkezi’ni gezdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ülfet gerçekleştiren Başbuğ Büyükkılıç, burada terbiye gören özel vatandaşların hususi günlerini kutladı. Komutan Büyükkılıç’a, mülakat esnasında önceki dönemlerden Erke ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanı, SELIM Öğür Kayseri Saylav Taner Şans, esbak zaman Tarım ve Orman Vekil Yardımcısı Mustafa Aksu, SELIM Tümen İl Başbuğ Yardımcısı Fatih Üzüm bile haremlik etti.

Eğitim odalarını gezen Başbuğ Büyükkılıç ile beraberindeki yıldız bilimi, çocuklarla yakından ilgilenip, durumları karşı eğitmenlerden bilgelik aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, merkezin açılalı 1 yıl olduğunu, 100 mektepli ile başladıklarını ve 300 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, “Yavrularımızla, öğretmenlerimiz uygun ilgileniyor. Onların gelişimini tedarik etmek, engellerini kaldırma yönünde destek olmak, halis hamaset inşa etmek kanalıyla katkı sağlıyor. Velilerimizin memnuniyeti tabaka safhada. Tıpkı acıma duygusunun sele dönüştüğü ve merhametle ilgilenen altın hocalarımıza teşekkürname ediyorum, yavrularımıza da dimdik uzun ömürler irade ediyorum. İnsanı yaşat ki celal yaşa felsefesinin bildirme cesim merkezlerinden birisi olsa gerektir. İnsana verilen değeri, benzeri fariza anlayışı içerisinde yapmamızın daha doğru olacağına inanıyorum” diyerek konuştu.

3 Boşluk Acun Engelliler Günü’nü hatırlatan Büyükkılıç, “3 Açıklık Dünya Engelliler Günü diyelim amma tığ engeli kaldırıp, boş benzeri hayat standardı oluşturma yönünde bilcümle kendimizi motive ettiğimiz amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi kendisine bura şişman ve oylumlu aynı gestalt, beraberinde iki ayrı farklı merkezimiz söz konusudur” dedi.

Büyükkılıç, Acun Engelliler Haset’nde muhtelif etkinlikler yapılacağını vurgulayarak, “Ferda üstelik şaşırtı icraat var, saat 11’da vatandaşlarımızı buraya ziyarete bekliyoruz. Antrparantez akşamında Yalınlık Yaşam Merkezimiz ile gelişigüzel organize ettiğimiz özürlü dostlarımızın istekleri konusunda Orhan Hakalmaz’ın katılacağı Erciyes Hars Merkezi’nde konserimiz saraka konusudur. Oraya de vatandaşlarımızı bekliyoruz. Toplumun gelişigüzel kesimini bağrına basan, kucaklayan ve dayanışan bir anlayışı, Kayseri’mizin hayırseverler anlayışı içerisinde bu çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başbuğ Büyükkılıç, iyilikçi Özderici ailesine teşekkür ederek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu merkezinde şişman desteğini esirgemeyen iyicil Ulvi Dilek Özderici büyüğümüze ve kıymetli eşi Besime Özderici hanımefendiye antrparantez teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki dönemlerden Erke ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanlarından DÜRÜST Öğür Kayseri Mebus Taner Baht birlikte, “Öncelikle değerli Memduh Büyükkılıç Başkanımızı ve ekibini tebrik kartı ediyorum bu ayan yaşam merkezinde, buranın açılışında Sayın Özderici’nin dahi katkıları ile bu arada kuruldu, kendisinden üstelik Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemiksiz Yaşam Merkezi’nin Türkiye’ye benzer olacak bire bir format haline geldiğini söyleyen Talih konuşmasında şunlara meydan verdi:

“Kayseri’birlikte böyle tıpkısı binanın işlevsel yerine kullanılması ve fonksiyonel olarak bile yapılması akıbet kademe manidar ve Türkiye’ye örnek olacak duruma mevrut durumda. Hocalarımızla konuştuğumuzda, 3 yaşama ile başlayıp şu anda 300 kişiyi eğittikleri ve kapasitelerinin kestirmece 450’ye andıran olduğunu bildirdiler. Alelhusus 3 Açıklık Dünya Engelliler Haset’nde şunu ikna etmek isterim. Hepimizin potansiyel ayrımsız sakat olma ihtimali yaşadığımız avlu içerisinde var. Bunu içselleştiren, zorlamasız bunu hisseden benzeri yapıyla beraber yanlarında olabilmemiz lazım. Görmeyenin gözü, işitmeyenin kulağı olabilmemiz geçişsiz. Bunu buradaki personelimizde, hele hoca hanımın ve özge ekibinde bunu bizatihi gördüm.”

Nasip, konuşmasının böylecene, “Hani deriz ya hastaneler üzere ‘Allah lazım etmesin amma yokluğunu vermesin’ diye. Bu kül anca ayrımsız bünye olmuş” diye celi hayat merkezindeki gösterilen özene aksan yaptı.

Önceki devir Ekincilik ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Katarakt ise Başbuğ Büyükkılıç’ı ve ekibini tebrik ederek, teşekkürname etti.

Kayseri’ye reva özel ayrımsız sayrılarevi ve hususi tıpkısı otama alanı yapıldığını rapor eden Aksu, “Kardeşlerimiz özürlü olmayı kendileri tercih etmediler. Bizler bile tıpkısı pozisyonda olabilirdik. Acun Engelliler Haset vesilesiyle, Sayın Bakanım ve Başkanımla beraber ziyaretteyiz. Değerli başkanım ve ekibini siktirici tebrik kartı ederim, teşekkür ederim. Kayseri’ye yakışır özel ayrımsız hastane ve hususi ayrımsız otama alanı yapılmış. Gelişigüzel şey a’dan z’ye kaliteli. Ben Ankara’birlikte de ve İstanbul’birlikte alelhusus bu garip merkezleri haddinden fazla konuşma ettim ve mütenevvi ulama ve çalışmalarımız olmuştu. Buradaki standardın bu noktada olmasından duyduğum memnuniyeti birlikte özellikle inandırmak isterim. Emeği sabık hocalarımız ve tüm arkadaşlarımızı gerçekten kutlama ederim, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki yıldız bilimi, özürlü vatandaşların verdiği mini konseri birlikte samimi izledi.

Türkiye’nin yeryüzü kaslı merkezi konumundaki Besime Özderici Kategorik Hayat Merkezi’nde 53 personel ve tahminî 300 mektepli ile birbirinden önemli hizmetler yapılıyor. – KAYSERİ

Share: