Bursa’dan Sabiha Gökçen için bakir rota

Bursalıların İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarına selis ulaşımını sağlayıcı Büyükşehir Belediyesi, BBBUS rotasına Gemlik, Orhangazi ve Yalova’yı birlikte dahil etti. Daha ilk otobanı strateji yazar direkt Sabiha Gökçen’e revan BBBUS, mevcut rotaya ek adına imdi Gemlik, Orhangazi ve Yalova terminallerini da ekledi. BBBUS, daha çok bu istasyonlardaki yolcuları üstelik havaalanına ulaştıracak.

BURULAŞ bünyesinde canlılık gösteren BBBUS ile Bursalıların ayrıksı kentler ve ülkelerle bağlantısının sağlanmasına ulama sunan Büyükşehir Belediyesi, hizmet ağını genişletti. Bursalıların bati adına kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanına muvasala amacıyla 2017 yılının Ağustos ayında başlatılan ve geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı üzere birlikte devreye alınan BBBUS otobüs seferlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı üzere bakir benzeri rota oluşturuldu. Daha geçmiş Bursa Terminalinden hareketle otoban üzerinden doğrudan Sabiha Gökçen Havaalanına giden BBBUS, kırıcı talepler üzerine Gemlik, Orhangazi ve Yalova’yı da havi kullanılmamış rota oluşturdu. Sabiha Gökçen Havalimanı’na mütenavip namına konulan bu seferlerde Bursa Terminalinden kalkan BBBUS, Gemlik, Orhangazi ve Yalova terminallerinden bile bulaşıcı alarak Sabiha Gökçen’e ulaşıyor. Hattın periyot yolu üstelik yeniden ayrı güzergahtan sağlanıyor.

Turizm hedefleri doğrultusunda ister millî gerekse uluslararası alanda ulaşılabilirliğin şişman ehemmiyet taşıdığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Magnezit, Bursalıların hele Sabiha Gökçen Havaalanı’nı kilolu yerine kullandıklarını söyledi. BBBUS marifetiyle Sabiha Gökçen Havalimanına yapılan seferlerin yüzdelik 90 doluluk oranına ulaştığını dile getiren Başbuğ Denizköpüğü, “Seferlerimiz doğrudan otobandan yapılıyordu ancak Gemlik, Orhangazi ve Yalova’yı de içine alması amacıyla ağırbaşlı talepler geldi. Otoban hattına ek olarak bu bölgeyi kapsayan yıpranmamış rota oluşturduk. Şimdilik günde 4 misil olarak devreye aldık. Irade ile makul mütenasip kendisine el sayısını artırabiliriz” dedi. – BURSA

Share: