Bolu ruzname haberleri… Sudan’da Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin sınavına pahal bağ

Sudan’de, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Arsıulusal Mektepli Güzel Sınavı (BAİBÜ-ULÖS), öğrencilerden bent gördü.

Başkent Hartum’birlikte yapılan ve 519 öğrencinin katıldığı imtihan, BAİBÜ Arsıulusal Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül başkanlığındaki astronomi marifetiyle uygulandı.

Sınav merkezini, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu ve Eğitim Bilimi Müşaviri Doç. Dr. Gökhan Bozbaş da ziyaret etti.

Büyükelçi Çobanoğlu, “Türk üniversiteleri her sene Sudan’üstelik uluslararası mektepli sınavları yapmaktadır. Zaman yapılan uluslararası öğrenci sınavının rekor aynı ortaklık ile gerçekleştiğini görmekten iri memnuniyet duydum. Sınava giren umum öğrencilerimize başarılar diliyor ve hakeza aynı sınavın seçkin aşamasında fariza alan personel arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum.” dedi.

Doç. Dr. Bozbaş ise Türkiye’nin global anlamda yükseköğretimde hava merkezi haline geldiğini ve rastgele geçen sene bu konumunu elan dahi güçlendirdiğini belirterek, “Şu an Türkiye’birlikte okuyan Sudanlı mektepli sayısı 4 bini geçti. Bugün yapılan sınava gösterilen haz Türkiye’deki faziletli eğitimin popülaritesinin Sudan’daki yansımasıdır.” diye niteleyerek konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Kürtül birlikte “Üniversitemizin uluslararası mektepli stratejisi kapsamında zaman Sudan’a gelip imtihan yaptık. 519 öğrencinin katılımıyla sınavı gerçekleştirdik. Bu vesileyle Sudan halkıyla tanışmış olduk.” ifadelerini kullandı.

Daha önce dahi bu ülkede imtihan yaptıklarına dikkati calip Kürtül, bu sene daha fazla gönül görmesinden haddinden fazla kıvançlı olduklarını dile getirerek, üniversitelerinde daha fazla Sudanlı mektepli yolmak istediklerini kaydetti.

Share: