Bitlis Umum Eğitim Bilimi Merkezince oluşturulan koro dinleti verdi

Bitlis El Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan koro önceki konserini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Sahn Boyu Öğrenme Umumi Müdürlüğünce hesaplı “Şarkılar Bizi Söyler, Tığ birlikte Tempo Söyleriz Projesi” kapsamında, El Eğitimi Merkezi kursiyerlerinden oluşturulan koro, Berrak Eren Pir Sanatlar Lisesi hoca ve öğrencilerinin üstelik desteğiyle konser düzenlendi.

Bitlis Hars Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Türk Görüşme Müziğinin birbirinden güzelce eserleri seslendirildi.

Konseri izleyen Bitlis Milli Terbiye Müdürlüğü Büro Müdürü İsmail Kenanoğlu, gazetecilere, müziğin insanlığın eş dili ve cihanşümul kültürü olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Aylin Şengün Taşcı’nın koordinatörlüğünü yaptığı proje kapsamında devlet merkezi ile ilçelerde 20 koro kurduklarını anlatan Kenanoğlu, şöyle konuştu:

“İl merkezindeki koromuz konser verdi. Türk müziğinin unutulmuş değerlerini yeniden periyot yüzüne çıkararak yaygınlaştırılması için konseri düzenledik. Koromuz, konser amacıyla 3 ayı aşkın süredir hazırlıklarını sürdürüyordu. Koromuz, 16 Şubat’ta Muş’ta yapılacak iller arası konsere katılacak. Bakanlığımız birlikte dünyanın en büyük korosu üzere Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu. Bu kapsamda koromuz, İstanbul veya Ankara’da stadyumda 15 bin kişiden oluşacak Türkiye Korosu’nda vadi takanak.”

Konseri, Umum Eğitimi Merkezi Müdürü Cemalettin Kötü, Milli Yetişek Müdürlüğü idarehane müdürleri ile çok sayıda çağrılı izledi.

Share: