Beykoz 2022 Site Tarımı Sempozyumu

Beykoz Belediye Başkanı Gaye Işıklı, “2019 başı ve 2022 yılı kıyaslaması yapıldığında, toprak bitkisi, göveri ve yemiş yerine 2019’üstelik 14 bin 740 ton istihsal işlenmiş Beykoz’birlikte. Bugünse 20 bin 752 ton üretime çıktık.” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Ziyalı, Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen “Beykoz 2022 Şehir Tarımı Sempozyumu”nun açılışında yaptığı konuşmada, site tarımını önemsediklerini ve 4 sene geçmiş yaptıkları araştırmalarda birlikte Beykoz’de halkın böyle aynı ilgisinin olduğunu belirleme ettiklerini söyledi.

“Kurum güvenceli üretim modeline geçtik”

313 kilometrekarelik Beykoz’un 37,6 kilometrekaresinin resmiyette ekincilik alanı adına gözüktüğüne değinen Işıklı, ilçenin yüzde 12’lik alanının ekincilik alanı kendisine gözüktüğüne bel etti. Işıklı, sözlerine şöyle bitmeme etti:

“Yüzde 12’lik alanın 2019 yılı başında 10,6 kilometrekarelik kısmında tarım yapılıyordu. Bugün 11,9 kilometre karelik kısmında tarım yapılmaya başlandı. 3,5 almanak emek ile düz olarak Beykoz’birlikte ekincilik yapılan araziyi yüzde 13 artırmış olduk. Fakat bu, var olan 37 kilometrekarelik alanın daha kestirmece 3’te 1’ini teşekkül ediyor. Bu gelişmeyi pekâlâ sağladık? Öncelikle bahis ile ait hangi yapabiliriz noktasında ayrımsız çalıştay yaptık. Burada konuyu etraflıca değerlendirdik. Tıpkı sefer haritası belirlemiş olduk. Gelgel güvenceli üretim modeline geçtik. Siz üretin tığ alalım dedik. Satışla ilgili her probleminiz olamaz dedik.”

Okumuş, karye pazarı projesini bile hayata geçirdiklerine değinerek, “Beykoz’de üretilen ürünlerin satıldığı pazarlarımızı da oluşturduk. Bu pazarlarda satılamayan ürünleri belediye adına bizler aldık.” diye niteleyerek konuştu.

Beykoz’üstelik baştan lamba karpuzu üretilmeye başlandı

İlçede üretilen ürünlerle ilişik mütekellim Görgülü, “2019 başı ve 2022 yılı kıyaslaması yapıldığında, tarla bitkisi, sebze ve meyve adına 2019’üstelik 14 bin 740 titrem istihsal işlenmiş Beykoz’da. Bugünse 20 bin 752 ton üretime çıktık. Örneğin evveli Beykoz’bile karpuz üretimi varmış. Ama serencam yıllarda sıfırlanmış. Demin Beykoz’da 500-600 tona mümasil lamba karpuzu üretilmeye başlandı.” şeklinde konuştu.

Entelektüel, rençper araç sistemine mukayyet olan maraba sayısının 38’den 197’ye çıktığının altını çizerek, amiyane alanlarda istihsal yapanların bu sayıya karışma olmadığını onlarla alay malay rakamın 3 bini aştığını anlattı.

Sempozyumda mütekellim Fen Oturmuş Başkanı Prof. Dr. İsmail Ateşin, aktivizim, STK ve gönüllülüğün sonuç derece balaban olduğunu, uygulamaya dönüştüğü anlamda yettiğini ancak icraya dönüşmediğinde yetmediğini tabir etti.

Coşkun, akademinin hasis kent planlama, mimari bölümlerinden başlayarak çok bunaltıcı bir vukuf üretimi sağladığını dile getirerek, “Türkiye öğreniyor, bilgisinde üretiyor. Tığ sahaya indiğimizde bu konuyla ilişkin çalışmalar nedir dediğimizde sempozyumu üstelik sahayı da hikmet üretimiyle kurtaran esasen akademi oldu.” dedi.

Share: