Bartın halkı depremzedeler amacıyla seferber oldu

Bartın halkı depremzedeler için seferber oldu

BARTIN Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgedeki vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bartın’da müzaheret seferberliği oluşturuldu.

Kahramanmaraş’ın birlikte Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi bir nice mekân ilde katabolizma etkisi oluşturan depremin peşi sıra bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Bartın’da müzaheret seferberliği oluşturuldu.

Bartın Valiliği koordinasyonunda Akçalı Köyündeki soğuk albeni deposu yardım merkezine dönüştürüldü. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları organizasyonunda toplanan malzemeler kamyonetlerle arkalama merkezine ulaştırılıyor. Yardımda olmak isteyen vatandaşlarda bebek maması, çağa bezi, battaniye, gıda kolileri, hijyen malzemeleri, kışlık elbise, bot, ayakkabı ve katalitik soba gibi hazırlık ettikleri malzemeleri araçlarıyla yardım deposuna getiriyor. Tek yegâne sınıflandırılıp kolilere konulan arkalama malzemeleri daha sonra tır ve kamyonlara yükleniyor. Birçok vatandaşta merkezde gönüllü olarak fariza yapıyor.

Yardım merkezindeki çalışmalara katılan gönüllü gençlerden Efe Bostancı, “Ülkemiz haddinden fazla nazik benzeri sarsıntı afeti yaşadı. Bartın’da insanlar sarsıntı bölgesine yardım malzemesi ulaştırılması üzere seferber oldu. Bizde arkadaşlarımızla sabahın erken saatlerinde bu merkeze gelerek çalışmalara apotr olmaya başladık. Bartın Valiliği koordinasyonundaki çalışmalarda görevlilerin talimatlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yardım merkezinde toplanan malzemelerin yüklendiği 3 tır zelzele bölgesine duyulmak üzere yola bundan sonra. 3 tırın ise yükleme işlemelerinin bitmeme ettiği bildirildi.

Share: