Artvin’deki 9 umum eğitimi merkezinde depremzedeler üzere çul dikiliyor

Artvin’deki umum eğitimi merkezlerinde kankızıl belletmen ve kursiyerler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana mevrut depremlerden etkilenen illere yakışmak için elbise hazırlıyor.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Gönüllü Enerjik, AA muhabirine, Valilik koordinesinde yetişek camiasının her bireyinin depremin yaralarını çalmak üzere çabalama gider ettiğini söyledi.

Kentteki 9 umum eğitimi merkezinde kankızıl belletici ve kursiyerin zelzele bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi üzere elbise diktiğini tamlayan Enerjik, “Üretilen 4 bin 601 parça giysi ve gaflet uykusu tulumu kabil ürünleri tıra yükleyerek hareket bölgesine gönderdik. Seferberlik halinde deprem bölgesine nişane kazımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Üretime ilgili çalışmaları eş güdümlü fail Ilbay Yılmaz Zirve’un eşi Meral Zirve ise felaketin üstesinden gelmek amacıyla rastgele ilin zat ölçeğinde bindi vermeye bitmeme ettiğini vurguladı.

Hazırlanan kıyafetleri zelzele bölgesine göndererek yardım sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Şahika, “Konteyner mahalleler kurmak üzere dahi tıpkısı taraftan çalışmalarımız bitmeme ediyor. karınca kaderince Artvin’in bile çorbada tuzu olmasını istedik. İnşallah bu günleri az buçuk ahit alsa birlikte birlik ve beraberlikle atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Usta çalıştırıcı Suzan Çalıştırıcı Güner, sarsıntı bölgesinde neye gerekseme varsa ellerindeki kumaşın özelliğine bakarak kıyafetler diktiklerini aktardı.

Kursiyer Selma Koç, afetzedelere kâr sağlayabilmek üzere çalışmalara katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“İnşallah bir faydamız dokunur. Fahri sarsıntı bölgesine müracaat etmek istedim. Orada tek öz yapamazsam sobalarını yakarım, yemeklerini taşırım. Haddinden Fazla istedim amma eşim diyaliz hastası olduğu üzere onu bırakamadım. Bu acıyı oradaki vatandaşlarımızla gelişigüzel yaşıyoruz.”

Share: