Ardahan haberi | Ardahan’da depremden en haddinden fazla etkilenen 5 köye 50 çerge kuruldu

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde geri saat 17.08’üstelik meydana mevrut 5.0 büyüklüğündeki depremden en çokça etkilenen 5 köye 50 otağ kuruldu. Vatandaşların çadırlara yerleştiği köylerde incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Öner, hasar tespitinin bildirme kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmaların yapılacağını söyledi.

Facia ve Acil Boyut Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine bakarak, geçmiş saat 17.08’da, tarz üssü Göle ilçesi olan 5.0 kadar zelzele meydana geldi. Içtima 7 kilometre derinliğindeki zelzele Erzurum, Kars, Balkı ve Iğdır’üstelik birlikte hissedildi. Göle’ye ilişkin Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Göz, Kuytuca, Toptaş köyleri depremden etkilendi. Depremin derakap arkası sıra AFAD, Uyanık, UMKE ve afiyet ekipleriyle gelişigüzel ilgili birimler bölgede çalışmaya başladı. Birey kaybı sıfır depremde 2 dirilik hafif şekilde yaralanırken, ahşap ve kargir evlerin aynı kısmında zar ve sıva çatlakları ile kâh binalarda bölümsel yıkılmalar meydana geldi. Köylerdeki ahırların bir kısmı yıkılırken, tıpkısı kısmında hasar oluştu. Hareket sonrası gösterişli hasar gören Çullu köyü camisinin minaresi yıkıldı. Çullu köyünde üstelik 4 buzağı öldü.

5 KÖYE 50 ÇADIR KURULDUDepremden yer çok etkilenen Göle ilçesine tutkun Çullu, Esenyayla, Küçüktaltunbulak, Koyunlu ve Kuytuca köylerinde evleri hasar gören vatandaşlar amacıyla İl Kıyamet ve Acil Buut Müdürlüğünce 5 köye bütün 50 keçe kuruldu. Vatandaşlar, AFAD ekipleri tarafından kurulan çadırlara yerleşmeye başladı.VALİ ÖNER İNCELEMEDE BULUNDU Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremden etkilenen ve deri kurulan köylerde incelemede bulundu. Vatandaşlara esbak olsun dileklerini ileten Ilbay Öner, çadırları da gezerek yetkililerden bilgelik aldı. Depremin ardından kontrol kurtarma ekiplerini sahaya atıf ettiklerini tamlayan Ilbay Öner, şunları söyledi: “Allah’a şükür duygusal kaybı bulunmayan, 2 vatandaşımız yaralandı. Birisi kaçarken ayağını sıkıştırmış. Bunun dışında yaralımız yok. 4 kıta büyükbaş hayvan öldürme oldu. Dünyalık kaybı birlikte beş altı oranda, diyerek düşünüyorum. Ekiplerimiz bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. 225-230 personel 50’ye yakın araçla kontrol kurtarma faaliyetlerinin arkası sıra hasar tayin çalışmalarını yapmaya başladık. Yakın illerden birlikte ekipler bekliyoruz, gelmek üzereler ilimize. Arz gelişmemiş sürede hasar tespit çalışmalarını tamamlamış olacağız. Bunun peşi sıra inşallah devletimiz ilgili çalım kuruluşları tarafından vatandaşlarımızın hayatını teshil ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapacaktır. Ardahan Valiliği adına ilişik kurumlarımızla alay malay bu çalışmaları bildirme acul tıpkı şekilde strateji edeceğiz” 110 ARTÇI SARSINTI

Bu arada Göle’de evvel 17.08’bile meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin peşi sıra başlayan dümdar sarsıntılar bitmeme ediyor. AFAD verilerine göre tün ve zaman öğle vakti saatlerine büyüklüğünde hat üssü Göle olan 110’a yakın artçı yaşandı. AFAD verilerine bakarak artçıların şişman tıpkısı bölümü 1 ila 3 büyüklükleri arasında. Bölgede 4 ve beden 3 deprem meydana geldi. 27 Eylül haset 17.43’te 4.0’lık artçının peşi sıra 19.16’da 4.3, 28 Eylül 02.01’üstelik ise 4.0 kadar depremler oldu.



Share: