AFYONKARAHİSAR – İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması protesto edildi

İsveç’te Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Selek yakılması, Afyonkarahisar’de ihtarname edildi.

İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın çağrısıyla müminler, Mevlevi Camisi’nde sabah namazında buluştu. Buluşmada Kur’an-ı Eli Açık okundu ve dualar edildi.

Namazın ardından SELIM Öğür Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasını ihtarname için ayrımsız araya geldiklerini söyledi.

Yaşanan olayı fıldır kınadıklarını dile getiren Yurdunuseven şöyle konuştu:

“Biz Mutekit olarak saf, nakız edilmemiş bilcümle kitaplara inanıyoruz. Hazreti İsa’ya ve Hazreti Musa’ya inanıyoruz. Onların kitaplarında, dinlerinde saf şekle inanıyoruz. Çünkü onlar dahi Allah’tan geldi. Bunu biliyoruz. Ben burada aynı kırtasiyeci olarak değil, aynı mebus namına değil, tıpkı Mutekit kimliğimle bulunuyorum. Aynı Mutekit adına yapılan bu hareketi kınıyorum ve inşallah akıbeti kendi yaptığı kabilinden peki, özlük yaptığı hareketiyle evet diye buradan yakarış ediyorum.”

Yurdunuseven, dünyadaki hep Mütedeyyin ülkelerin aynı ve baş başa bu saldırıya aksülamel göstermesini beklediklerini vurguladı.

DÜRÜST Öğür İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay de kurum mensuplarıyla, saldırıya aksülamel tavzih etmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Cami çıkışında katılımcılara çorba izzetüikram edildi.

Share: