AFYONKARAHİSAR – 102 yaşındaki Mustafa Ata 30 sene önce ebedî uyku eden “Katibe”sini unutamıyor

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 102 yaşındaki Mustafa Sarıosman, “ciğerim” diye sevdiği eşi Katibe’nin ölümünün üzerinden 30 yıl geçmiş olsa da bibi ilk günkü kadar sevgisini yüreğinde yaşatıyor.

Ayazini köyünde 102 sene evvel dünyaya gelen Sarıosman, 82 yıl önceki haddinden fazla sevdiği eşi Katibe ile ailelerin da onayıyla evlendi.

Evliliklerinden 5 çocukları dünyaya mevrut koşa, evlerinin geçimini rençperlik ve hayvancılıkla sağladı.

Mutlu ayrımsız birliktelik sergileyen çiftten Katibe Sarıosman, 30 yıl önceki rahatsızlıklarına tutkun hayatını kaybetti.

Acısı tek dinmeyen ve hayattayken daim “ciğerim” diyerek sevdiği kollarında serencam nefesini veren eşinin biricik fotoğrafına bakıp ara sıra gözyaşı döken Sarıosman, eşinin yokluğuna alışamasa de torunları ve çocuklarının desteğiyle yaşamını sürdürüyor

Eşi hayatını kaybetmiş olsa dahi sevgisini bütün hareketli tutuyor

Oğlu Celil ile benzeri evde hararetli Sarıosman, AA muhabirine, 102 yılda varlığı bile yokluğu üstelik gördüğünü, cemi zorlukları eşinin desteğiyle aştığını söyledi.

Eşinin vefatıyla haddinden fazla sarsıldığını, haddinden fazla şişman ayrımsız boşluğa düştüğünü aktaran Sarıosman, sahn arkadaşının tek fotoğrafıyla bazı bazı dertleşip, Yırlamak söylediğini dile getirdi.

Sarıosman, eşine olan sevgisinin hiç eksilmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Katibem benim ciğerimdi. Onu haddinden fazla özlüyorum, seçkin ajanda hayalimde. Canımdan kıymetliydi, er yitirdim. Bana yalabık benzeri zürriyet bırakıp gittiği amacıyla o biricik fotoğrafa de sonsuz bakarım. Ziyalı içre yatsın, makamı behişt olsun. Rastgele hafta cuma günleri mezarına gider, yakarış ederim. Katibem bile bana ‘ciğerim’ derdi. Kimi Zaman rüyalarıma giriyor, çok seviniyorum. Gözlerimde bütün onun hayali dönüyor. ‘Hani nerede, o sevdiğim neredeler’ diyorum. Askeriye yıllarımda beni senelerce bekledi. O yıllarda üstelik ona kitap gönderirdim. Onun mektubu bana haddinden fazla geç gelirdi. Benim okuryazarlığım yoktu, mektubumu arkadaşım yazardı. Hangi günlerdi? Birbirimizi çok sevdik, domuzuna zamanlar geçirdik. Ondan sonradan da on paralık evlenmeyi düşünmedim.”

Share: