Trabzon’da aort damarı değiştirilen Ukraynalı tutkun, şikayetlerinden kurtuldu

Kalbinde aort kapağı daralması olan Ukraynalı Hanna Habriielia, Trabzon’dahi başarılı güzeşte faaliyetler sonrasında daha şen dem alıp yürüyebilir kuzuluk geldi.

Ukrayna’da 5 yıldır önsezi rahatsızlığı zihayat 76 yaşındaki Habriielia, soluk darlığı ve gaşiy şikayetlerinin artması üzerine tedavi üzere seçenekler aramaya başladı.

Tavsiye üstüne Trabzon’a gelmeye değişmeyen veren Habriielia, Medicalpark Karadeniz Hastanesinde kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Zeydin Acar’a başvurdu.

Yapılan tetebbu ve araştırmalar sonucu ameliyatına değişmeyen verilen Habriielia, ilişkin yöntemle aort kapağı değişimi ameliyatı oldu.

Doç. Dr. Çevik ve ekibince yapılan kudretli operasyonun arkası sıra henüz şen zaman alıp yürüyebilmenin mutluluğunu dinç Habriielia, AA muhabirine, hastalığına merbut sonsuz tansiyonunun yükselip gaşiy atakları geçirdiğini söyledi.

Habriielia, kızının benzeri tanıdığının tavsiyesi sonucu tedavi üzere Trabzon’u yeğleme ettiğini belirterek, ameliyatının kudretli geçtiğini rapor etti.

“İyiyim ve şu zaman daha bereketli yürüyorum”

Kilolu bakımda dahi aynı müddet kaldığını kaydeden Habriielia, “On Paralık korkmadım. Çokça hafif geçirdim. Korkulu bakımda bile kaldım ama kendimi çok iyi hissettim. Güzelce geçti. İyiyim ve şu dakika henüz dolgunca yürüyorum.” ifadelerini kullandı.

Habriielia, doktoruna ve kendisiyle ilgilenen tamlık personele teşekkür ederek, “Seçme şeyden çokça memnunum. Herkese da anlatacağım.” dedi.

Gezmeyi çokça sevdiğini dile getiren Habriielia, “Başım artık dönmüyor, eğilebiliyorum. Çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte gezebilirim ama kâfi kim cidal bitsin.” diye konuştu.

“Hastamızı iflah ile taburcu edeceğiz”

Doç. Dr. Zeydin Çevik bile hastaya yapılan tetkiklerde kalbinin aort kapağında kırıcı daralma tespit ettiklerini söyledi.

Hastanın yaşının istikbal olması, daha başlangıçta geçirdiği hastalıklar ve ameliyatların, mecbur yöntemi elan civar plana çıkardığını tamlayan Acar, hastanın üstelik kararıyla bu yöntemi uyguladıklarını anlattı.

Enerjik, bu işlemi 2012’den itibaren Türkiye’dahi kudretli şekilde fail geçmiş ekiplerden olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“İşlem öncesi yapılan görüntüleme tetkiklerinde hastaya akla yatkın kapak ölçüsü seçilir. Anjiyografi laboratuvarında bu kap, taşıyıcı sisteme yüklenir. Genelde kasık atardamarı kullanılarak kalbin aort kapağına gelinir ve kap yerleştirilir. İşlem sonrası ayrımsız periyot vahim bakımda mütezayit hastada bastırık yoksa servise alınır. birkaç dolaşma servis sürecinden sonraları parasız taburcu edilir.”

Doç. Dr. Enerjik, Habriielia’nın ameliyatının 45 zaman sürdüğünü belirterek, “Şu dakika hastamızın durumu akıbet paye ongun. Şikayetleri geçti. Bugün üçüncü günümüz. Hastamızı onma ile taburcu edeceğiz.” dedi.

Share: