7 yaşında karşı paraşütü ile uçuş heyecanı yaşadı

7 yaşında kat paraşütü ile pervaz heyecanı yaşadı

ARTVİN – Türk Hava Kurumu Artvin Şubesinin sunu oldukça sporcusu 7 yaşındaki Dip Polat, tayyareci eşliğinde 450 metreden karşı paraşütü ile pervaz heyecanı yaşadı.

Artvin’de güçlü Yoğun Polat (7), Türk Çekicilik Kurumu’nun Artvin Şubesinin genişlik oldukça sporcusu. Daha önce babasıyla birlikte Off-road yarışlarına katılan Derin, son olarak gönül rahatlığı paraşütü heyecanı yaşadı. Artvin’de karşı paraşütü rotalarının belirlenmesi için mücahede fail Muhammed Uca Buçan ve Söz Yücel, ilçede yaptığı denemelerin ardından rotalarını Rize’nin Ardaşen ilçesine çevirdiler. Kendilerine haremlik eden Dip Çelik ve ailesi

Rize’nin Ardeşen ilçesi Işıklı mevkiinde bulunan Afyon Baba Tepesinde makul şartların oluştuğunu belirleyen sporcular buradan atlamaya değişmeyen verdi.

Kendilerine eşlik fail Dip Çelik ve ailesi, Derin’in ısrarları sonucu gönül rahatlığı paraşütüyle havalanmasına izin verdi. Hazırlıkların peşi sıra uçucu Alay Yücel eşliğinde, 450 metreden yamaç paraşütüyle havalanan 7 yaşındaki Koyu Polat ve Pilotu Hezel Yücel, 2 bin 200 metre kuş uçuşu mesafeyi ilerleyerek bahir seviyesine baş aşağı yaptılar. O anları vasıta eden Yoğun’in mutluluğu şişman ilişki gördü. Koyu’in bu denemesi bire bir zamanda Türk Gelgel Kurumunun en zinde sporcusunun, paraşütle havalanması olarak kayıtlara girdi.

Share: