4 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirilecek

Gaziantep, Cıvıl Cıvıl, Muğla ve Bursa’daki bazen emlak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla komutan yöntemiyle özelleştirilecek.

İdarenin Resmi Gazete’dahi yayımlanan ilanına göre, Gaziantep’in Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki 4 emlak ile Cıvıl Cıvıl’nun Perşembe ilçesindeki tıpkısı taşınmazın özelleştirilmesi için eksiltme yapılacak.

Son teklif ödeme tarihinin 7 Meyan namına belirlendiği ihaleler üzere geçici garanti bedelleri 500 bin lira ile 2 milyon lira ortada değişiyor.

Muğla’nın Datça ilçesindeki yaklaşık 37 bin metrekare yüzölçümlü emlak üzere 8 Meyan’a kadar öneri verilebilecek. İhale amacıyla eğreti teminat bedeli 20 milyon lira olacak.

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki 8 bin 556 metrekarelik taşınmaz ile üzerindeki yapılar amacıyla da münakasa düzenlenecek. Eğreti teminat bedeli 1 milyon 500 bin liralık olan ihalede sonuç öneri ödeme tarihi 8 Mesafe olacak.

İhaleler, larpadak fazla teklif sahibinden ilişkin zarfla teklif kabul etmek ve görüşmeler düzenlemek aracılığıyla parça usulü ile gerçekleştirilecek, parça görüşmelerine devam edilen öneri sahiplerinin katılımıyla yapılacak kemiksiz artırmayla sonuçlandırılacak.

Share: