Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdman Yurdu, depremzedeler yararına oynanan maçta karşılaştı

TFF 2. Klasman Kırmızı Kol ekibi Zonguldak Kömürspor, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler yararına oynanan maçta Lehçe Saftirik Ligi (BAL) 5. Takım’ta savaş fail Karabük İdman Yurdu’nu ağırladı.

Geliri depremzedelere bağışlanacak olan ve Kemal Köksal Stadyumu’nda yapılan karşılaşmada, Muazzez Gökmen, Emir Kılıçarslan, Sinan Bonjur hakem üçlüsü fariza yaptı.

Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği maç öncesi tribünlerde depremden etkilenen 11 ilin isimlerinin saha aldığı pankart açıldı.

Taraftarlar, zelzele bölgelerinde görev özne, maça işçi kıyafetleri ve baretleriyle gelen madencileri tribünlere çağırarak, “Biricik yürek Türkiye” tezahüratında bulundu.

“Kömür için değil popülasyon için geldik, geçmiş olsun Türkiye” pankartı açan taraftarlar, müsabaka süresince depremde beis gören illerin isimlerini söyleyip, “Sunma büyük Türkiye” tezahüratı yaptı.

Öte yandan sahaya “Yaraları birlikte saracağız.” ve “Gelişigüzel güçlüyüz.” yazan pankartlarla sâdır futbolcular, eroin işçileriyle içtinap etmek duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Karabük İdman Yurdu, maçın önceki yarısını Kaan Yüksel’in golüyle 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda daha aktif ayak topu ortaya koyan Zonguldak Kömürspor, Mevlüt Çelik’in attığı iki golle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Maçtan elde edilen tahminî 251 bin 250 liralık gelir depremzedelere bağışlanacak.

İki mızıka, depremzedeler için 26 Şubat’ta Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda tıpkı defa daha karşılaşacak.

Share: